RU  UA

Порушення правил мобілізації: як виписуватимуть штрафи

Суттєве посилення покарання за порушення правил військового обліку не означає, що працівники ТЦК та СП виписуватимуть фінансові стягнення всім поспіль військовозобов'язаним чоловікам.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

Читайте також: Новий закон про мобілізацію: чи призиватимуть в армію жінок

"Штрафи за порушення мобілізаційного законодавства - це не батіг, це стимул до ефективного регулювання. Важливо знайти мотивацію. Це ж не означає, що після двох місяців (які надаються військовозобов’язаним оновити дані, - "Апостроф") всім почнуть в режимі нон-стоп штрафи виписувати. Все одно, кожна ситуація буде окремо розглядатися. Окрім цього, це буде звернення до суду - це ж не так, що працівник Центру комплектування підійшов до людини - тобі такий штраф, тобі такий, такого не буде", - сказав Тимочко.

Він підкреслив, що треба зрозуміти, що штраф - це кінцевий результат невиконання всіх зобов’язань громадянина.

"В нас в суспільстві така є проблема, що ми одразу все сприймаємо як крайнощі - якщо призвали, то обов’язково загине, якщо не прийшов до ТЦК, то обов’язково отримає штраф. Не треба розглядати, що штраф це канон, що це гарантія, що всі будуть покарані", - зазначив Тимочко.

Раніше "Апостроф" розповідав, що нового в законопроєкті про мобілізацію для військових та їхніх сімей.

  • Вас також може зацікавити:

Догляд військовозобов'язаного за сестрою: коли можуть дати відстрочку

Привілеї для обраних: скільки своїх помічників зможе забронювати нардеп

Ухилянтам готують космічні штрафи: Рада розгляне нові законопроєкти

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.