RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Просування росіян на Харківщині: у НГУ розповіли про відхід з декількох позицій

На Харківському напрямку точаться важкі бої з силами противника, який пішов у наступ 10 травня. 11 травня українські військові були вимушені залишити декілька своїх позицій, у результаті чого один населений пункт відійшов під контроль військ РФ.

Про це повідомляє Центр спеціального призначення Нацгвардії "Омега".

Читайте також: Росіяни не припиняють наступ на Харківщині: йдуть бої за ще одне село

Як повідомляють бійці 2 окремого загону Центру спецпризначення, українські військові масово знищують росіян, але вони все одно місцями досягають успіху.
"Сьогодні в ході важких боїв наші оборонці були змушені відійти ще з декількох своїх позицій, ще один населений пункт сьогодні повністю відійшов під окупацію, під російський контроль. Зараз, на восьму годину вечора, йдуть бої за населений пункт Глибоке, який веде до дамби Трав’янського водосховища.", – повідомив військовий.

Оборонні операції українських військових тривають в районі сіл Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лукʼянці, Гатище, Плетенівка.

"Наші війська вже другу добу ведуть там контрударні дії, захищаючи українську територію", - зазначив президент Володимира Зеленського.

Також, Генштаб ЗСУ повідомив, що на Харківському напрямку ворог використовує авіацію та здійснив атаки в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Гатище, Плетенівка Харківської області. Завдав авіаційних ударів і в районах населених пунктів Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Вовчанськ Харківської області.

Варто відзначити, що й Інститут вивчення війни (ISW) підтверджує, що російські війська захопили Пильну та рухаються на південь від населеного пункту. Також ISW впевнені, що окупанти захопили Стрілечу, Красне та Борисівку, але геолокаційного підтвердження ще не мають.

Раніше ми розповідали про те, як експерт оцінив сили росіян під Харковом.

  • Вас може зацікавити:

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Російські десантники сунули на Харків, але щось пішло не так: відео

ЗСУ вдарили ракетами HIMARS по Донецьку: фото і відео