RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Тривають "зачистки": якого успіху досягли ЗСУ на Харківському напрямку

Генеральний штаб Збройних сил України розповів про результати роботи Сил оборони у Харківській області станом на вечір 13 травня.

Про це йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ у соцмережі Facebook.

Читайте також: Росіяни намагаються оточити Вовчанськ: в ISW оцінили ситуацію на Харківщині

Звіт Генштабу щодо Харківського напрямку

Там зазначають, що українським військовим на Харківському напрямку вдалося завдати по противнику вогневого ураження та потіснити його. Зараз тривають заходи із зачистки на північній околиці міста Вовчанськ у Чугуївському районі.

За інформацією Генштабу, бої на Харківському напрямку тривають. Число бойових зіткнень зросло до 12-ти. Зокрема, стартувало боєзіткнення в районі Стариці Чугуївського району.

"Наші підрозділи завдали вогневого ураження по противнику, потіснили його та проводять заходи зачистки на північній околиці населеного пункту Вовчанськ. Розпочалось бойове зіткнення в районі населеного пункту Стариця. Загальні втрати ворога становлять 106 осіб, 25 одиниць озброєння та військової техніки", - йдеться у вечірньому звіті.

Оцінка ситуації голови ОДА

Як зазначив голова Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов, ситуація на Харківському напрямку залишається складною.

"Ворог б’є по мирних людях, використовує цивільних як живий щит. Противник намагається захопити Вовчанськ, проте Сили оборони дають відсіч. Тривають стрілецькі бої на північній околиці міста. Загалом із початку активних бойових дій наші бійці знищили понад 1 тис. окупантів. За Лук’янці Липецької громади також тривають бої. Фіксуємо незначне просування ворожих військ, проте наші бійці ведуть інтенсивну боротьбу, аби втримати цей населений пункт", - повідомив він.

Голова ОДА зазначив, що противник змінив тактику масованих наступів, як це було на початку повномасштабної війни, на просування малими групами. Окупанти зараз пересуваються лісосмугами, посадками та кущами.

Також він закликав жителів міста Вовчанськ виїжджати для збереження життя.

"У Вовчанську залишаються до 200 людей. Закликаємо евакуюватися і вберегти своє життя!", - наголосив Олег Синєгубов.

Звернення глави держави

Ситуацію на Харківському напрямку прокоментував президент Володимир Зеленський. За його словами, про найгарячіші точки фронту станом на 13 травня доповіли головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони Рустем Умєров. Згідно з оперативною інформацією, в регіоні тривають контрударні дії українських сил. Даний напрямок, зокрема, Вовчанськ та прикордонні райони, було посилено.

"Бригадний генерал Михайло Драпатий за цей напрямок відповідає безпосередньо на місці, йому надаються необхідні засоби ураження, необхідні сили. Зараз все більше стає наших результатів - ми знищуємо піхоту окупантів та техніку", - уточнив Зеленський.

Глава держави подякував українським воїнам, які дотримуються чіткого виконання наказів, зберігають позиції і роблять все можливе для стабілізації ситуації.

Нагадаємо, раніше ізраїльський експерт Давид Шарп в ефірі "Апострофа" оцінив сили російської армії під Харковом.

  • Вас також може зацікавити:

Харківщина під потужними обстрілами: що відомо про загиблих та постраждалих

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань