RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Кадри, що рвуть серце на шматки: в мережі показали фото евакуації з Вовчанська

Мешканців Вовчанська, який російські окупанти рівняють з землею, наразі активно евакуюють - у мережі публікують щемливі фото прощання сусідів, вивезення тварин та світлини людей, які, можливо назавжди покидають домівку.

Знімки опублікували на Instagram-сторінці "libkos".

Так, на першому та другому фото зображений поліцейський Владислав. Він на власному авто їздить у Вовчанськ, аби евакуювати місцевих жителів з крайніх вулиць міста. 13 травня могло стати для нього останнім днем його життя, аби не величезна удача та броньоване авто. Його автівку прицільно розстріляв ворожий снайпер: постріл в лобове скло в місце водія, і ще декілька в бокове та в район бензобаку. На другому фото колега Владислава міцно обіймає його, дізнавшись, що міг його сьогодні втратити.

На наступних фото - евакуація притулку для тварин, який налічує понад 120 тварин, собак та котів. Власниця притулку знає кожну тварину на ім'я, всі вони доглянуті та в кожного своя історія. Частина жила з нею просто у квартирі, частина - в підвалі. Через посилені обстріли з боку росіян вони вимушені евакуюватись.

На наступній світлині сусід обіймає на прощання свого сусіда. Вони все життя прожили біч-о-біч. Тепер один їде, а один лишається.

Ще на одному знімку хлопчик сидить на всіх речах своєї родини, які вони змогли забрати з собою з прикордонного міста.

До евакуації місцевих мешканців також долучається ДСНС. Зокрема, на цьому фото зображена бабуся вивезена з прикордонного села. Вона втратила все, була дезорієнтована, налякана, запитувала, куди ж їй тепер та шукала свого сина, якого ніде не могла знайти.

"Наразі проходить масова евакуація цивільного населення. Волонтери та поліція працюють неймовірно злагоджено, централізовано, завдяки чому за добу виходить вивозити понад 300 людей. Цивільні налякані. Вони самі вибігають назустріч евакуаційним авто та просять їх вивезти. Забирають домашніх улюбленців. Коти, собаки, папуги, навіть курей. Боляче дивитись, як літні люди прощаються з усім, що нажили, але радісно від того, що вони обирають життя. Вовчанськ горить. Горять ліси, дома, вулиці. Чоловік на першому фото вибіг назустріч з перевʼязаною рукою. З його слів, росіяни відірвались до нього в дім та розстріляли руку з автомата, він втратив декілька пальців. Місцеві волонтери підтверджують, що дійсно, ворог заходив на цю вулицю, але скоріш за все мова йде про дрг. Так чи інакше, ситуація складна. Так, ворог не на підступах до Харкова, як пише в своїх пабліках, але людям в Вовчанську та інших прикордонних містах та селах від цього не легше", - йдеться у повідомленні до допису.


Раніше ми писали, що росіяни намагаються оточити Вовчанськ.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни не припиняють наступ на Харківщині: йдуть бої за ще одне село

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Росіяни утворили два плацдарми вздовж кордону у Харківській області: який задум Кремля