RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В частині України гримітимуть грози, подекуди заморозки: прогноз синоптиків на 15 травня

Сьогодні, 15 травня, в Україні ще затримається прохолода з локальними короткочасними дощами, проте буде вже тепліше – температура вдень сягне 11-16° тепла, на Закарпатті до 21°.

Про це інформує Український гідрометцентр.

Читайте також: Потепління до +24 та багато дощів: календар погоди у Києві до середини червня

Опади цього дня передбачені на півдні, південному сході та сході країни – будуть короткочасні дощі, місцями грози. На решті території без опадів – погода вдень буде малохмарною. Вітер матиме північно-східний напрямок (на заході – східний) зі швидкістю до 5/10 м/с.

Що стосовно температурних показників – в центральних регіонах сьогодні переважно 14-16° вдень та 4-7° вночі. Чернігівська область матиме 12-14° вдень та до 3-5° вночі. Трохи східніше, а саме Сумська та Харківська область, прогріються вдень до 13-15°, проте вночі показники термометра впадуть до 3-5°.

Середні 14-16° також будуть на північному заході – у Волинській та Рівненській області, а також у Вінницькій, Хмельницькій областях та в Тернополі. Натомість Львів, Чернівці та Івано-Франківськ зможуть погрітись з 15-17° тепла вдень. Ужгород матиме сьогодні найвищу по країні температуру вдень – 18-20° вдень. Вночі по регіонах показники теж впадуть до 3-5° тепла.

Подекуди на поверхні на поверхні ґрунту будуть заморозки, також і на високогір'ї Карпат – вночі до 0-5° морозу. Подекуди в Чернівецькій області вночі від +1° до -1°.

На півдні, окрім грозових опадів, буде також 15-18° тепла, окрім Херсонської області та Криму – там 14-16°. Вночі показники затримаються на позначці 6-9° тепла.

В південно-східних та східних областях 15 травня буде прохолодно – від 12-15° в Донецьку та Запоріжжі до 14-16° в Дніпрі та Луганську. Проте вночі в Донецькій та Луганській областях, порівняно з іншими областями, таки буде тепліше – до 8-10°.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про свято 15 травня, традиції та заборони дня.

  • Вас також може зацікавити:

Тепла не чекати? Коли закінчиться травневий "льодовиковий період"

В Україну йде потепління, але в середу погода ще піднесе неприємний сюрприз

Коли в Україну повернеться тепло: синоптик назвав дату довгоочікуваного потепління