RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

Нові правила: чи випускатимуть чоловіків за кордон без оновлення військових даних

Чоловіки призовного віку, які планують виїхати з України, повинні надати прикордонникам свої військово-облікові документи.

Цю інформацію підтвердив речник ДПСУ Андрій Демченко.

За його словами, чоловіки призовного віку, якщо вони бажають виїхати за межі України, мають надати військово-облікові документи. Разом з тим, прикордонники не перевірятимуть, чи оновили українці свої дані у ТЦК.

Читайте також: Зірвали пішу прогулянку: на кордоні пов'язали чотирьох ухилянтів

"Нас не цікавить будь-який штрих-код чи ще щось. Нам важливо наявність військово-облікового документа, у тому числі в усіх, у кого на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, і з відповідною відміткою", - наголосив речник прикордонної служби.

Офіцер нагадав, що чинне законодавство надає відстрочку від мобілізації чоловікам, у яких є троє та більше неповнолітніх дітей. Найголовніше - наявність відстрочки має бути зафіксована у військово-обліковому документі. Демченко також порадив чоловікам призовного віку дізнатися, чи внесли їхні дані до єдиної бази "Оберіг".

"Ще з вересня між Державною прикордонною службою та Міністерством оборони діє такий інформаційний взаємообмін. Представники ТЦК можуть користуватися певною інформацією, яка є в базах даних ДПСУ, прикордонники можуть перевірять осіб за цією системою призовників та військовозобов'язаних", - резюмував Демченко в етері телемарафону.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, скільки українців загинуло в Тисі від початку війни.

Вас може зацікавити:

Деяким українцям змінять правила виїзду за кордон: названо категорію

У гідрокостюмах і з їжею: затримали двох ухилянтів, які вплав повертались в Україну

Рада збільшила чисельність прикордонників у складі Сил оборони