RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

Росіяни планують захопити два українських міста: в ISW проаналізували наміри ворога

Ворог не полишає надій захопити Вовчанськ на Харківщині та сподівається, що це ослабить Сили оборони України біля Часового Яру.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Читайте також: Вовчанськ перетворено у руїни: як зараз виглядає місто з висоти пташиного польоту

Аналітики ISW впевнені, що наступ на Вовчанськ – тактичний хід росіян, який дозволить створити плацдарм для більш масованої атаки на Харківську область. Саме тому РФ уразила мости через річку Сіверський Донець, аби ізолювати поле бою на схід від річки. Також ворожі війська наносять більшу кількість ударів по населеному пункту, ніж в інших місцях уздовж всього кордону.

Вовчанськ є найбільшим населеним пунктом, яке розташоване біля самісінького кордону. Захопивши його, окупанти забезпечать собі вигідні позиції для підготовки та початку другої фази наступальної операції.

Але й досі незрозуміло, чи буде нова фаза російського наступу на півночі Харківської області.

В ISW вважають, що Росія також має за мету розширення так званої "буферної зони" вздовж кордону з наступною атакою з Вовчанська в напрямку Великого Бурлука. Такий сценарій може загрожувати оперативному тилу ЗСУ, що обороняється на Куп'янському напрямку.

Як варіант, також розглядають сценарій розпорошення українських сил з їхнім вимушеним перекиданням на Харківщину, щоб росіяни змогли захопити оперативно важливе місто Часів Яр.

Вивчивши наявні дані, можна стверджувати, що активізація російських наступальних операцій поблизу Часового Яру і нещодавні російські механізовані штурми в цьому районі, свідчать про нарощування російських зусиль із захоплення цього міста.

Захоплення Часового Яру забезпечить російським військам вигідні позиції для подальших наступальних операцій на Костянтинівку та Дружківку.

Раніше ми розповідали, що у Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями, як "живим щитом".

  • Вас може зацікавити:

Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Росіяни пруть без зупинки: яка ситуація в Часовому Яру, який Путін хотів взяти до 9 травня

Ворога треба зупинити: Зеленський назвав головну умову нового контрнаступу ЗСУ