RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

У Вовчанську росіяни прикриваються полоненими українцями як "живим щитом"

Російські окупанти у Вовчанську беруть місцевих мешканців у полон, після чого утримують їх у підвалах, щоб використати як живий щит.

Про це в етері національного телемарафону повідомив керівник слідчого управління поліції Харківської області Сергій Болвінов.

Читайте також: Вперлися і видихнулися: що відбувається на півночі Харківської області

Він зауважив на тому, що полонених українців противник утримує у підвалі, щоб використовувати у ролі живого щита – за попередніми даними, це близько 35-40 осіб, хоч він і зауважує, що кількість може зростати.

Керівник слідчого управління поліції Харківської області також вказує, що поряд окупанти влаштували свій командний штаб. Цивільних людей постійно допитують, а ті, хто проводить ці допити, називають себе "працівниками ФСБ".

"Здебільшого у полоні люди похилого віку, які були там до останнього. Вони, ймовірно, не хотіли їхати, щоб не залишати свої будинки. Але через щільні обстріли вони все ж таки вирішили евакуюватися. І саме цих людей зараз утримують росіяни", – повідомив він.

Болвінов також згадує ситуацію, коли росіяни "цинічно розстріляли чоловіка, який намагався врятуватися, намагався вийти на підконтрольну Україні територію". Чоловік разом з іншими хотів евакуюватись із Вовчанська, проте росіяни розстріляли його за те, що той не виконав наказів окупантів.

Він також додав, що за цим фактом відкрито розслідування – дотепер поліція продовжує працювати у Вовчанську, зокрема продовжують допомагати в питанні евакуації населення.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що ЗСУ відтіснили ворога під Куп'янськом.

  • Вас також може зацікавити:

"Не схоже на великий наступ": експерт оцінив сили росіян під Харковом

Не можна дивитися без сліз: жінка з Вовчанська попрощалася зі своїм песиком. Відео

На це неможливо дивитися без болю: відео Вовчанська з висоти пташиного польоту