RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Серед загиблих – жінка на сьомому місяці вагітності: що відомо про жертв удару РФ під Харковом

19 травня об 11 годині росіяни завдали удару по селу Черкаська Лозова, що в Малоданилівській громаді Харківської області. Відомо про п’ятьох загиблих та щонайменше шістнадцятьох поранених, серед яких 8-річна дитина. Одна із загиблих - жінка на 7 місяці вагітності.

Про це повідомляє поліція Харківської області та національна поліція України.

Читайте також: Росія тримає Харків у напружені: що відомо про нові вибухи

Вже за 20 хвилин після першого удару ворог знову атакував ту саму вулицю в селі Черкаська Лозова. В цей момент на місці вже працювали поліцейські та медики. Попередньо встановлено, що удари були здійснені двома ракетами "Іскандер-М".

З п'ятьох загиблих нині ідентифікували вже трьох за наявними у них документами. Повідомляють, що одною з них виявилась жінка, яка перебувала на 7 місяці вагітності.

Ще 16 людей отримали поранення, серед постраждалих є 8-річна дитина з легкими тілесними ушкодженнями. Також в поліції наголошують, що восьмеро поранених знаходяться у тяжкому стані.

Наразі ведуться пошуково-рятувальні роботи, а на місці події працюють слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

"Місцевість заросла, тому ми всю територію бази розбили на квадрати і разом з ДСНС перевіряємо, щоб не було такого, що виявляться ще загиблі. Наприклад, один із загиблих загинув на відстані 100 метрів від бази, він ловив рибу — пряме влучання уламка в серце", — пояснив керівник Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.

Також він розповів, що на момент удару там були лише мешканці міста, які відпочивали. За час повномасштабного вторгнення військових там ніколи не було.

На цю подію вже відреагував і президент України Володимир Зеленський:

"Лише сьогодні й лише внаслідок одного з обстрілів Харківщини 16 людей постраждали, п’ять – загинули. Мої співчуття рідним і близьким.", – зазначив він у своєму зверненні.

Також голова держави звернувся до світових лідерів із заявою, що два "Петріоти" для Харкова принципово змінять ситуацію.

Раніше ми розповідали, що росіяни вгатили ракетами по Одещині.

  • Вас може зацікавити:

Серед поранених голова адміністрації: росіяни вдарили касетними боєприпасами по Вовчанську

Івана Федорова звинувачують у закритті запорізького онкодиспансера - медики та пацієнти звернулися до президента

Росія вгатила по фермі на Харківщині: жахливі подробиці терору