RU  UA

Найближчим часом будуть нові хвилі наступів: що відбувається на Харківщині

На Харківщині зберігається гостра ситуація, окупанти мають намір захопити Вовчанськ, сподіваючись ослабити Сили оборони та відвернути увагу українських резервів. Найближчим часом, попри бої на Харківщині, можуть початись нові хвилі наступів, зокрема і на Сумщину.

Про тактику дій ворога на Харківщині та потенційні хвилі наступу окупантів в етері Апостроф TV розказав командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92 ОШБР Юрій Федоренко.

Читайте також: Росіяни на Харківщині залучили лише 10% сил: що готує ворог і де чекати наступу

Він зауважив, що рішення про переміщення резервів на Харківщину було схвалено своєчасно, тому вдалося зайняти відповідні позиції ще до перетину росіянами кордону:

"Своєчасно було ухвалене рішення про переміщення резервів на Харківщину. Завдяки цьому ми зайняли позиції ще до перетину ворогом кордону і з моменту перетину почали виявляти і знищувати ворога".

Федоренко згадує, як тоді під удар потрапляли цілі і в Бєлгороді, і в інших місцях зосередження противника, що допомогло зруйнувати плани ворога.

"Вражалися цілі і в Бєлгороді, і в місцях зосередження. Завдяки цьому після перетину кордону противнику не вдалося досягти помітних результатів, – вказує він та додає, що рф і надалі намагатиметься відвертати увагу резервів ЗСУ: – Ми розуміємо, що ворог буде продовжувати штурмові дії для того, щоб відволікати резерви ЗСУ".

Стосовно ситуації у Вовчанську – Федоренко коментує, що там для росіян важливою залишається житлова забудова: "При перевазі в живій силі він там отримує тактичну перевагу".

За словами командира батальйону ударних БпЛА, нові хвилі наступів ймовірні вже найближчим часом, зокрема і на Сумщині:

"Найближчим часом будуть інші хвилі наступів. Ворог має намір перейти лінію кордону і вв’язатися в бої. Напрямок на Сумщині може активізуватися будь-якої миті".

Юрій Федоренко додає, що противник активно залучав броньовану техніку з початку наступу на Харківщині, але тепер послуговується іншою тактикою: "... через успішні враження перейшов до тактики малих груп. Використовує різні види транспорту: "буханки", баггі, вантажники тощо, обладнані РЕБ і щитовим захистом".

Нагадаємо, раніше Федоренко розповідав, що ЗСУ відбили деякі захоплені ворогом позиції на Харківщині.

  • Вас також може зацікавити:

Скільки росіян пруть на Харківщину: відверта відповідь РНБО

Підступна атака Росії по базі відпочинку на Харківщині: зросла кількість загиблих і постраждалих. Фото

Нацгвардія вибиває росіян із лісосмуг під Харковом. Вражаючі відео