RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

За тиждень - мінус дві бригади росіян: яка ситуація в найгарячіших точках фронту

Станом на 20 травня на Харківському напрямку просування російських окупантів застрягло, росіяни зазнають значних втрат. Водночас, головною ціллю залишається наступ на Часів Яр на Бахмутському напрямку.

Про те, що відбувається у найгарячіших точках фронту, в ефірі Апостроф TV розповів генерал армії Микола Маломуж.

Читайте також: ЗСУ відбили деякі захоплені ворогом позиції на Харківщині

"Операція на харківському напрямку була прогнозована. Проте вона не мала успіху. Передбачалося, що росіяни будуть активно просуватися вглиб української території, відволікаючи резерви. Проте цього не сталося. Угруповання на Харківщині застрягло і зазнає значних втрат", - повідомив він.

Очікується, що надалі росіяни будуть наступати і на інших напрямках, де бачать перспективи для себе.

"Зараз головним напрямком залишається - Часів Яр. Проте поки що ЗСУ тримають позиції і відбивають всі атаки. Також важливий напрямок на Покровськ. Зараз там відбувається найбільше боїв. Проте там задіяні додаткові резерви і зброя, що дає можливість тримати фронт", - розповів Маломуж.

Також керівництво Росії давно ставить завдання захопити Роботине і Вербове у Запорізькій області. Проте зараз це завдання виконати не вдається, противник заходить на околиці. Його потужними ударами звідти вибивають.

"Зараз активно знищуються резерви ворога. За тиждень було знищено 10 тисяч росіян - це цілих дві скомплектованих бригади. Крім того, знищено сотні одиниць техніки", - зазначив він.

Окрім того, українці завдають удари по резервах Росії, знищуючи пускові установки, об’єкти ВПК, енергетичні об’єкти, місця концентрації військ, логістичні шляхи. Все це ослаблює ворога, не даючи можливості військам досягнути лінії фронту.

Зокрема, сьогодні дальність українських безпілотників досягає двох тисяч кілометрів, застосовуються ракети, що здатні стріляти на відстань до 300 км.

"Проте поки що використовуються тільки британські і французькі ракети. На сьогодні немає ще дозволу від США на застосування ATACMS на території Росії, проте, гадаю, незабаром ми це питання вирішимо. Проте без планування стратегічних наступальних операцій успіхів у війні не буде. І такі перспективи у нас є. Наступи повинні бути в неочікуваних місцях і досконально сплановані. Гадаю, такі операції можуть бути підготовані до кінця року", - припускає він.

Зауважив, що у перспективі - НАТО може взяти під контроль небо в прикордонних областях, що дало б можливість убезпечити північноатлантичний альянс і прикрити українські об’єкти.

"Такий формат може спрацювати, проте поки що Німеччина проти. Тому знадобиться велика робота, щоб створити таку спільну систему захисту", - додав Микола Маломуж.

Раніше ми розповідали, що у Вовчанську ЗС РФ прикриваються полоненими українцями як "живим щитом".

  • Вас також може зацікавити:

Росія вдарила по Вовчанській громаді: одна людина загинула, багато постраждалих

Штурм перетворився на пекло: на Харківщині росіянам влаштували "карусель". Відео

У Вовчанську росіяни беруть у полон і вбивають місцевих жителів