RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

Частину військовозобов'язаних до ТЦК доставлятимуть прямо з роботи: нова постанова Кабміну

Український уряд встановив чіткі повноваження та відповідальність керівників компаній та організацій під час воєнного стану та мобілізації в країні. Серед обов'язків - доставлення працівників у Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП).

Це прописано у постанові № 560 від 16 травня 2024 року.

Читайте також: Нові правила мобілізації в Україні: що зміниться з 18 травня

Відповідно до документа, такий обов'язок поширюється на керівників:

  • підприємств;
  • установ;
  • організацій.

Вони після отримання розпорядження голови адміністрації або керівника Терцентру комплектування муситимуть видати наказ про оповіщення резервістів та військовозобов’язаних, де будуть вказані:

  • підстава та мета;
  • перелік громадян, які підлягають оповіщенню;
  • дата, час та місце їх прибуття;
  • способи доставки в ТЦК.

Після цього роботодавці зобов'язані організувати через відповідальних громадян здійснення оповіщення у робочий час підлеглих шляхом вручення повісток під їхній особистий підпис.

Далі мають повідомити письмово у триденний термін Терцентр комплектування та соцпідтримки про результати оповіщення та виконання резервістами та військовозобов’язаними вимог чинного законодавства.

На них покладається обов'язок забезпечити прибуття резервістів та військовозобов’язаних шляхом їх перевезення від підприємства, установи чи організації у пункт збору ТЦК.

Також мусять невідкладно поінформувати відповідний ТЦК про робітників, які відмовилися від отримання повісток, та тих громадян, які написали заяви про звільнення.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, з якими хворобами очей не мобілізують.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація та військовий облік жінок: що змінилось з 18 травня

Планку мобілізації підняли: колишнім "обмежено придатним" варто зробити важливу річ

Під особливим наглядом ВЛК: українців з "білим квитком" попередили про зміни