RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Рада вдруге провалила голосування за порушення комендантської години

За закон щодо адміністративної відповідальності за порушення комендантської години вкотре не проголосували – Верховна Рада на засіданні 22 травня повністю його відхилила.

Про це заявив нардеп від фракції "Голос" Ярослав Железняк у Telegram-каналі.

"Рада провалила у повторному другому читанні (закон) № 10195 - адміністративна відповідальність за порушення громадянами комендантської години", - йдеться у повідомленні.

Він наголосив, що "за" відповідний законопроєкт проголосували лише 190 парламентарів. При цьому, "повернення теж провалили (216)". Зважаючи на це, закон вважається відхиленим повністю.

Читайте також: Комендантська година в Україні: хто може перебувати на вулиці вночі

Нагадаємо, проєкт закону передбачав встановлення таких штрафів:

  • за порушення заборони перебування під час комендантської години на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток чи посвідчень — від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • вчинення аналогічного правопорушення впродовж року — від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • за порушення суб’єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану — від трьох до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;
  • вчинення повторного правопорушення протягом року — від десяти до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Варто зазначити, що ці положення не діють у разі, якщо громадяни прямують до або з укриттів через повітряну тривогу, надають медичну допомогу, супроводжують поранених чи тяжкохворих, беруть участь в евакуації населення або рятують майно, а також у інших ситуаціях, що загрожують життю або здоров’ю громадян.

Раніше ми писали про те, що росіяни намагаються оточити Вовчанськ.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни не припиняють наступ на Харківщині: йдуть бої за ще одне село

Друга битва за Харків буде переломною - ветеран україно-російської війни

Росіяни утворили два плацдарми вздовж кордону у Харківській області: який задум Кремля