RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Встановлено похвилинний розвиток подій: чому Росія змогла прорвати кордон на Харківщині

За фактом прориву військами Російської Федерації державного кордону в Харківській області співробітники ДБР відкрили досудове розслідування.

Про це повідомили на офіційному сайті ДБР.

Читайте також: Росіяни атакували майже на всіх напрямках фронту: зведення Генштабу і карти боїв

"Зважаючи на резонансність провадження, до розслідування залучені кращі слідчі та керівництво Головного слідчого управління ДБР, відбувається щільна взаємодія з оперативними підрозділами СБУ. А також — повна комунікація і підтримка з боку Генерального штабу ЗСУ, ОТУ "Харків" та ОСУВ "Хортиця", - розповідають працівники ДБР.

У рамках досудового розслідування Бюро перевірить рівень забезпечення та укомплектованості загонів збройних сил в Харківській області, будівництво фортифікаційних споруд, взаємодію військ. Воно також розслідуватиме дії всіх керівників підрозділів.

Буде уточнено район до та після наступальних дій противника та з’ясовано можливі обставини самовільного залишення підрозділами ЗСУ бойових позицій.

"Наразі вже встановлений похвилинний розвиток подій. Призначено низку важливих експертиз, які планується завершити найближчим часом. Попередня кваліфікація — самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби (ст. 429, ч. 4 ст. 425 КК України)", - діляться слідчі.

Раніше "Апостроф" писав про те скільки КАБів росіяни скинули на Україну від початку року.

  • Вас може зацікавити:

Полювання на окупантів: ГУР показало відео нічних ударів по ворожій техніці

Росіяни "відкотилися" зі втратами: що відбувається на південному фронті

Аеропорт в Запоріжжі повністю знищено: наслідки ударів ворога показали на фото