RU  UA  EN

Понеділок, 17 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 червня

Всі новини

Росіяни атакували майже на всіх напрямках фронту: зведення Генштабу і карти боїв

За минулу добу, 26 травня, на фронті відбулося 120 бойових зіткнень – росіяни намагаються атакувати практично всюди, здійснюючи тиск на Сили оборони.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ у Telegram-каналі.

Читайте також: Абсолютний рекорд: дрони ГУР атакували військовий об’єкт в Росії за 1800 км

Відомо, що за день противник завдав 4 ракетних удари із застосуванням 17 ракет по позиціях українських військ та населених пунктах, а також провів 61 авіаудар (зокрема із застосуванням 98 КАБів), понад 3400 обстрілів з різних видів озброєння, зокрема 102 – із застосуванням РСЗВ.

"Також противник застосував понад тисячу дронів-камікадзе та інших ударних БпЛА", – наголошує Генштаб ЗСУ.

Українські оборонці також завдали противникові втрат – за минулу добу Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили:

  • пункт управління противника,
  • 17 районів зосередження особового складу,
  • один важливий об’єкт окупантів.

"Від початку цієї доби відбулося 29 бойових зіткнень", – повідомляє Генштаб.

Відомо, що за цей час загарбники здійснили 706 обстрілів по позиціях українських військ та населених пунктах, у тому числі 24 – із застосуванням РСЗВ. Крім того, росіяни завдали три авіаційні удари із застосуванням 7 керованих авіабомб: "Ще 51 раз окупанти атакували дронами-камікадзе"

Бої на різних напрямках

На Харківському напрямку українські воїни сьогодні відбили атаку агресора в напрямку Липців. Українські підрозділи втілюють заходи з покращення рубежів оборони, на окремих ділянках мають успіх.

За вчорашню добу українські воїни знищили два танки, дві артилерійські системи, дев’ять БпЛА та 11 автомобілів і сім одиниць спецтехніки. Завдано ураження також по 24 бліндажах противника.

На Куп’янському напрямку від початку доби противник чотири рази намагався покращити тактичне положення – зберігається напружена ситуація в районі Петропавлівки. У районах населених пунктів Степова Новоселівка та Невське атаки відбиті. Триває бій у районі Греківки. Загалом ситуація контрольована.

За минулу добу було знищено одну зенітну установку, одну МТ-ЛБ та два склади боєприпасів. Пошкоджено ще одну артсистему противника.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивали п’ять штурмових дій загарбників. Вдалося зупинити три атаки. Продовжуються бойові зіткнення в районах Спірного та Виїмки. Загалом ситуація напружена.

На Краматорському напрямку противник провів невдалу спробу атакувати в районі Кліщіївки.

На Покровському напрямку Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування противника. Відомо, що бої тривають поблизу населених пунктів Сокіл, Уманське та Невельське. Відбито атаку в районі Новолександрівки.

На Курахівському напрямку тривають 4 бойові зіткнення в районах Красногорівки, Новомихайлівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Ситуація тут динамічна – залишається під контролем Сил оборони.

На Времівському напрямку 27 травня ведеться оборонний бій неподалік Старомайорського – ситуація під контролем.

На Оріхівському напрямку штурмових дій противник не вів. Водночас агресор здійснює інтенсивний вогневий вплив на позиції українських військ з метою витіснення особового складу з переднього краю оборони.

На Придніпровському напрямку, зокрема на плацдармах лівого берега річки Дніпро, було відбито дві атаки ворога в районі села Кринки – без втрат позицій.

Що стосовно ситуації на решті напрямків – Генштаб ЗСУ зауважує, що там без суттєвих змін.

Нагадаємо, раніше Генштаб оновив дані про втрати РФ.

  • Вас також може зацікавити:

Армія РФ окупувала Нетайлове на Донеччині і просунулася на кількох напрямках - DeepState

Росія концентрує війська біля кордону з Україною: в ISW оцінили можливість нового наступу

Треба знати, до чого нас готують: яка зброя зараз потрібна Україні від Заходу