RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

У Кривому Розі розікрали мільйон гривень на ремонті укриттів: подробиці скандалу

У Кривому Розі викрито начальницю відділу освіти виконкому, вона могла завдати країні збитків на понад 1 міліон гривень.

Про це повідомили на сайті Офісу Генерального прокурора.

Читайте також: Кошти не для армії: полярники відреагували на закиди щодо дослідження пінгвінів

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомлено про підозру начальниці відділу освіти виконкому однієї із районних рад у м. Кривий Ріг та п’яти її співучасникам.

"Їм інкримінують заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах, та службове підроблення у складі організованої групи (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України)", - йдеться в повідомленні правоохоронців.

За версією слідства, чиновниця мала злочинний план щодо заволодіння бюджетних коштів, виділених на поточний ремонт аварійного приміщення навчального закладу в Кривому Розі.

Жінка притягнула до співпраці директора дитячо-юнацької спортивної школи, казначея шкільної ради та трьох бізнесменів. Підозрювані завідомо надали неправдиві відомості в офіційних документах щодо вартості будівельних матеріалів.

На підставі цих документів перераховувалися кошти підконтрольним підприємствам. Надалі кошти роздавали учасникам організованої групи.

Наразі всім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Начальницю та бухгалтера відділу освіти виконкому відсторонено від займаних посад.

Раніше "Апостроф" писав про те, що в Раді створили слідчу комісію, яка буде слідкувати за створенням фортифікацій та закупівлею дронів.

  • Вас може зацікавити:

Китайська Vorex знову намагається заблокувати закупівлю труб державної "Укргазвидобування" - ЗМІ

Майже 1,3 млрд гривень економії на постачанні продуктів армії: у ДОТ звітували про вдалі торги

Дороги замість дронів: у прифронтовій Костянтинівці оголосили тендер на шалену суму