RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Адвокат прокоментував повторне затримання воєнкома Борисова одразу на виході з СІЗО

Адвокат Євгена Борисова Олександр Маковецький прокоментував повторне затримання воєнкома, вказавши на юридичні підстави і можливі порушення з боку слідства.

Так, 28 травня правоохоронці повторно затримали воєнкома Борисова на виході з СІЗО після внесення застави. Йому інкримінують фактично ту саму справу, але за новою статтею, йдеться в матеріалі "Українських новин".

"Розуміючи, що скандал довкола резонансної справи Євгена Борисова поступово зійшов нанівець, силовики, які займалися розслідуванням, вигадали новий спосіб, аби надалі тримати його під вартою. В них немає конкретних доказів провини за ст. 368-5 ККУ, яка була інкримінована раніше. За весь час слідство так і не змогло надати переконливі свідчення стосовно провини Борисова по справі незаконного збагачення", — зазначає адвокат Олександр Маковецький.

За словами захисника Євгена Борисова, через брак доказів провини фігуранта за ст. 368-5 ККУ про незаконне збагачення йому інкримінують організацію легалізації неправомірних доходів за статтею 209 ККУ. Раніше дана стаття вже була в основній справі. Коли заставу Борисову знизили, правоохоронці виділили даний епізод в окреме кримінальне провадження – і по ньому затримали ексвоєнкома.

Адвокат пояснив задум: як тільки ексвоєнком вийшов на волю під заставу через розвал однієї справи, йому одразу ж оголосили підозру по іншій, фактично тій же самій справі, та знову відправили до СІЗО. Мета — подальше тримання його за ґратами.

"Вбачаю в цьому не об'єктивне розслідування, а просто затягування процесу, який вже, очевидно, використовується силовиками в своїх службових цілях та з метою "прикрити" юридичний провал звинувачень", — резюмував Маковецький.