RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Тікали з окупованої території з білим прапором: морпіхи показали відео порятунку жителів Вовчанська

Українські морські піхотинці показали, як вдруге здійснили порятунок жителів Вовчанська Чугуївського району Харківської області у зв'язку з масовими атаками російських окупантів.

Відповідними кадрами поділилась 36 окрема бригада морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського.

Читайте також: На це неможливо дивитися без болю: відео Вовчанська з висоти пташиного польоту

Як розповів командир зведеного підрозділу "Сірко", під час спостереження за містом з повітря бійці 36-ї бригади помітили групу людей, які рухались з центру міста, тримаючи в руках білий прапор.

Військові допомогли вивести дев'ять людей похилого віку. Вони повідомили, що довелося 16 днів переховуватися у підвалі від обстрілів російськими КАБами, хоч дехто не вижив від вибуху дрона. Також під час евакуації деякі з мешканців отримали поранення та гостру реакцію на стрес.

"Вовчанськ. Окупанти вчергове демонструють справжні скрєпи руськаго міра, коли люди вимушені тікати з рідних домівок, рятуючись від ворожих обстрілів, отримувати поранення, ховаючи загиблих близьких біля підвалів. Миколаївські морпіхи проводять другу успішну евакуацію мешканців з фронтового міста на Харківщині, де наразі тривають активні бойові дії", - йдеться у повідомленні під відео.

Через річку їм вдалося перебиратися у безпечне місце. Медики надали евакуйованим необхідну допомогу. Одній людині потрібна була шпиталізація. Решту громадян силами служби цивільно-військового співробітництва бригади направили у відповідні органи влади.

Раніше "Апостроф" писав, що експерти оцінили сили російської армії під Харковом.

  • Вас також може зацікавити:

Харківщина під потужними обстрілами: що відомо про загиблих та постраждалих

Наступ росіян на Харківщині: куди націлилися війська Путіна

Росія завдала авіаудару по Вовчанську: фото руйнувань