RU  UA  EN

Понеділок, 24 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

22 червня

Всі новини

Бронювати будуть професії, а не конкретних людей: в Раді анонсували зміни в підходах до мобілізації

Голова підкомітету ВР з нацбезпеки Федір Веніславський заявив, що бронювати від армії будуть професії, а не конкретних людей.

Про це він сказав в коментарі Times of Ukraine.

Читайте також: "Новинка" в мобілізації; кого із українців хочуть позбавити броні

За словами Веніславського, вже поточного тижня Кабінет міністрів надасть перелік спеціальностей та посад, які не підлягають призову до ЗСУ. Переважно це фахівці критичних галузей промисловості.

На його переконання, постанова Уряду має максимально повно і справедливо регулювати процес, категорії і критерії бронювання.

"Ми це питання на комітеті постійно обговорюємо, в комунікації з міністерством економіки, міністерством стратегічної промисловості, міністерством оборони, Генеральним штабом, ...ми будемо намагатися, щоб це було максимально справедливо", - резюмував народний депутат.

Раніше ми розповідали, чи може священник отримати бронь від мобілізації.

  • Вас може зацікавити:

Скандал у Мукачеві: співробітники ТЦК затримали кришнаїтів та доставили до військкомату. Відео

Дедлайн - 16 червня: кому з чоловіків треба повернутися на військовий облік

Мобілізація, тарифи і соцвиплати: всі подробиці про зміни з 1 червня

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.