RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

26 червня

Всі новини

Дедлайн - 16 червня: кому з чоловіків треба повернутися на військовий облік

Військовозобов'язані чоловіки, які виїхали за кордон на понад три місяці та були офіційно зняті з військового обліку, повинні до 16 червня повернутися на військовий облік.

Про це йдеться у постанові Кабміну № 563 від 16 травня "Про внесення змін до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів".

Читайте також: Мобілізація, тарифи і соцвиплати: всі подробиці про зміни з 1 червня

Якщо чоловік особисто звертався до ТЦК з документами, які підтверджують виїзд за кордон, та знявся з військового обліку, щоб потім виїхати на постійне місце проживання за межами України, то він має приїхати назад та особисто прийти у ТЦК, або орган СБУ, або відповідний підрозділ розвідувальних органів, щоб знову стати на військовий облік. У такої категорії чоловіків є 30 днів на це - до 16 червня.

Якщо військовозобов'язаний виїхав за кордон, проте офіційно не знімався з обліку, то він надалі матиме можливість оновити свої дані дистанційно, а саме:

  • через мобільний застосунок "Резерв+", що фактично виконує функції е-кабінету призовника, військовозобов'язаного або резервіста;
  • через офіційну електронну адресу або номер телефону ТЦК та СП за місцем перебування на військовому обліку.

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, які документи треба мати чоловікам для виїзду з України.

  • Вас може зацікавити:

Мобілізація у червні: все про нові штрафи та строки ув'язнення для ухилянтів

Що робити після оновлення даних у Резерв+: у ТЦК дали пояснення

17-річні юнаки мають повернутися з-за кордону в Україну: що на них чекає