RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 червня

23 червня

Всі новини

Сергій Макогон загнав ОГТСУ у борги і через суд вибиває собі 10 млн грн премії - експерт

Колишній генеральний директор "Оператора ГТС України" (ОГТСУ) Сергій Макогон, який виїхав з України з порушенням законодавства, ймовірно є відповідальним за борги державної компанії, а наразі намагається через суд стягнути з неї річну премію.

Про це у Facebook повідомив Олександр Кочетков.

За його даними, у 2022 року ОГТСУ показав майже 50 млрд грн збитків, а у 2023 (одразу, як Макогона звільнили) вийшов на 11,3 млрд грн прибутку і виплатив дивіденди. У 2024 компанія теж показує "плюс". Ця інформація з'явилася після зустрічі керівництва ОГТСУ з міжнародними партнерами.

Фото – з презентації балансу ОГТСУ

"Нешановному "експерту" не вистачило навичок і знань, щоб утримувати на плаву прибуткову компанію? Чи не вистачило сили волі, щоб контролювати власні апетит і руки? Просто оцініть: Макогон загнав у "мінус" одну з найпотужніших і найрозгалуженіших мереж магістральних газогонів у світі. Отримав кримінальну справу і чкурнув з України", – написав Кочетков.

Наразі Макогон нібито позивається до ОГТСУ і намагається відсудити премію за 2021 рік. Йдеться про 10,5 млн грн або 125,35% від річного посадового окладу. З цього виходить, що його щомісячна зарплата на посаді становила близько 700 тисяч гривень.

18 вересня 2022, через два дні після звільнення, Макогон виїхав з України нібито у "відрядження" і досі не повернувся. Державне бюро розслідувань веде розслідування зловживань у компанії. Як пише Кочетков, подейкують, що наразі Макогон перебуває в Канаді.

"Він строчить свої "експертні" пости з умовного Монреалю… Тож якщо натрапите у стрічці на чергові повчання, як нашій країні жити, від новоспеченого діаспорянина, запитайте в нього, а що по премії? І головне: коли чекати в Україні?", – написав Кочетков.