RU  UA

Ситуація дуже складна: які наслідки удару росіян по ДніпроГЕС для Запоріжжя

Російські удари по ДніпроГЕС спричинили важку ситуацію на об’єкті – пошкодження дорожнього полотна наразі не створюють критичних проблем, проте потенційна зупинка руху через ДніпроГЕС може мати вагомі наслідки для Запоріжжя.

Про результати атаки на ДніпроГЕС та важливість руху через об'єкт для життя Запоріжжя розповів в етері Апостроф TV депутат Запорізької обласної ради Аскад Ашурбеков.

Читайте також: Аеропорт в Запоріжжі повністю знищено: наслідки ударів ворога показали на фото

Після завданих Росією ударів він називає ситуацію на ДніпроГЕС важкою через отримані пошкодження:

"... тому що ворог вдарив вже не тільки по складовим генерації на ДніпроГЕС, а в тому числі і по дорожньому полотну, по греблі, за рахунок цього є серйозні руйнування, які дуже важко швидко відновити, і дуже важко відновити ту логістику, яка була, коли дамба була в цілому форматі".

Депутат Запорізької вважає, що це може мати серйозний вплив на питання логістики, зокрема для двох спальних районів на правому березі Запоріжжя.

"Це велика проблема, тому що є два великих спальних райони на правому березі Запоріжжя, це суттєво впливає на логістику містян. Зараз мова не йде про генерацію, про електрозабезпечення".

Він наголошує, що наразі це не має суттєвого впливу на життя Запоріжжя, адже "...є об’їзні шляхи, через новий міст, який був побудований безпосередньо перед війною", тож життя в жодному районі міста Запоріжжя та діяльність критичної інфраструктури не зупинилася. Проте з погляду на перспективу Аскад Ашурбеков додає:

"... в далекій перспективі звісно, що без дорожнього полотна, без руху через ДніпроГЕС буде достатньо важко функціонувати Запоріжжю".

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що після нічної атаки 1 червня серйозні пошкодження отримали дві ТЕС.

  • Вас також може зацікавити:

В Києві зруйновано підстанцію: нові подробиці ракетного удару

Нічна атака на енергооб'єкти в Україні: з'явились фото наслідків ударів у двох областях

Росіяни скинули авіабомби на дитсадок у Мирнограді: постраждали люди. Жахливі фото