RU  UA

Ворог несе страшні втрати, але працює репресивна машина: як проходить мобілізація в Росії

Росія, хоч і має значні втрати на війні в Україні, однак завдяки репресивній машині проблем з мобілізацією та чисельністю нема.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів доброволець ЗСУ Олег Симороз.

Читайте також: У Кобзона рекордне поповнення: скільки військових РФ знищили у травні

За його словами, в російській армії відбувається регулярне поповнення втрат, отриманих на полі бою, завдяки іншій системі, ніж в Україні.

"В Росії абсолютно інші підходи до мобілізації. В Росії працює репресивна машина. За рахунок цього вони виконують завдання з мобілізації і проблем з чисельністю вони не мають. Вони несуть страшні для будь-якої держави втрати. Проте за рахунок режиму вони ці втрати поповнюють", - пояснив він.

Водночас, військовий зауважив, що зараз відбувається заміна менш підготованими та менш мотивованими солдатами. Тобто якість мобілізованих стає нижчою, однак дуже швидко відновлюють боєздатність частин.

Подібна ситуація і з озброєнням, адже Росія продовжує розвивати воєнно-промисловий комплекс, виробляє різноманітну техніку.

"Росіяни зробили висновки з досвіду 2022 року. Вони розвивають свій ВПК, виробляють танки, ракети, БПЛА тощо. І це досить значні кількості. Судячи з усього, проблем з озброєннями у них найближчим часом не буде", - вважає Олег Симороз.

Раніше ми розповідали, що протягом минулої доби ЗСУ зменшили російську армію ще на 1270 окупантів, 14 танків, 22 броньованих машин, 47 артсистем та три засоби ППО.

  • Вас також може зацікавити:

Відкриють новий фронт? Росія збирає нове угруповання військ

Згоріло багато росіян: вражаючі кадри потужної відповіді ЗСУ на штурм ворога в Урожайному

"Військові хитрощі": як окупанти без кораблів намагаються захистити Кримський міст