RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Як в спеку охолодити приміщення без кондиціонера: прості і дешеві лайфхаки

Енергетики закликають українців влітку за можливості не користуватися енергозатратними кондиціонерами, щоб розвантажити систему. З огляду на це, варто скористатися "народними" способами охолодження житла в 30-градусну спеку.

"Апостроф" публікує кілька дієвих лайфхаків з охолодження квартири без кондиціонера.

Читайте також: Зарядки на колесах: які моделі електрокарів можуть живити будинок

Відкриття усіх дверей в оселі

Перше, що може допомогти у бажанні охолодити кімнати, це відкриття усіх дверей в оселі. Це дозволить охолодитися кімнатам завдяки необхідній циркуляції повітря. Можна увімкнути вентилятор, який забезпечить рух повітря.

Закриття штор та жалюзі

По-друге, врятувати житло від спеки можуть штори та жалюзі, адже через вікна надходить до 30% тепла. Тому на вікнах у спекотну погоду обов'язково мають бути жалюзі або щільні штори. Після їх закриття одразу відчується, що стало значно прохолодніше. Особливо йдеться про приміщення, у вікна яких заглядає сонце.

Пиття води, легкий одяг

Третім дієвим підходом може стати охолодження себе. Підійдуть холодні напої, простий та просторий одяг. Також можуть допомогти змочені у прохолодній воді пов'язки на голову та зап'ястя.

Вішання мокрих рушників

Ще один чудовий підхід у зниженні температури без кондиціонера - вішання мокрих рушників чи іншого текстилю по всій оселі. Так вам вдасться дещо знизити температуру. Кілька градусів спаде при сильній спеці, якщо регулярно змочувати рушники через кожні пів години.

Залишені пляшки з льодом

Також може опустити температуру пластикова тара із замороженою водою. Її можна розставити по будинку. Пляшки треба міняти, якщо вода почне грітися.

Застосування фольги

Впоратися зі спекою можуть батареї, обмотані фольгою. Це треба для того, щоб не передавали холод вгору і вниз по стояку. У разі, якщо сусіди мають кондиціонер, то батареї можуть бути гарним джерелом прохолоди. Також фольгу можна наклеїти на скло вікон для відбиття сонячних променів.

Раніше ми писали, що робити, якщо зникає мобільний зв'язок при вимкненні світла.

  • Вас також може зацікавити:

На який час можуть розтягнутись відключення світла: в Україні дали невтішний прогноз

Втрачено майже половину генерації електрики: енергетики оцінили шкоду від обстрілів

Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян