RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Зарядки на колесах: які моделі електрокарів можуть живити будинок

В Україні на тлі проблем в енергетиці власники електромобілів доволі енергонезалежні. Експерти назвали моделі електрокарів, які можуть живити будинок під час відключення світла.

Про це повідомляє Master.shop.

Читайте також: Зарядіть усі пристрої: "Укренерго" озвучило графік відключень світла 23 травня

Які електрокари здатні живити будинок

Електромобіль - це величезний Power Bank на колесах. Його перевагою у використанні для живлення оселі є точне споживання енергії, на відміну від генераторів. Акумулятор електрокара надає тільки те, що необхідно, дозволяючи уникнути втрат та недопостачання. Водночас, в генераторів паливо може витрачатися марно.

За словами експертів, легко впоратися із завданням живлення будинку може Nissan Leaf (36-62 кВт/год), що має опції V2G та V2H. Він вимагає силової установки, що розподілятиме та направлятиме електроенергію. Повністю заряджений Nissan (62 кВт*год) здатен живити споживачів, які витягують 2 кВт/год. упродовж 31 години. Чим ефективніше буде використовуватися електроенергія, тим надовше вистачить заряду.

Також згодиться на роль великого павербанку Mitsubishi Outlander PHEV (13.8 кВт/год). Така машина є гібридом і має свої плюси. Так, коли рівень заряду батареї закінчиться, авто самостійно підзарядить акумулятор, якщо заправлене бензином.

Живити будинок електроенергією здатен Hyundai IONIQ 5 (54-77.4 кВт/год). Авто передає напругу до 3 кВт. Завдяки спеціальному перехіднику до нього можна підключити великогабарину техніку. Йдеться про холодильники, обігрівачі, бойлери.

Може передавати електроенергію Kia EV6 (54-77.4 кВт/год) до 3 кВт. Можливості аналогічні з попереднім авто.

Окрім того, у MG ZS EV (49-68 кВт/год) в новій версії (2022 рік) є опція V2L, тому може передавати електроенергію.

Виробники мають додати функції V2G або V2H в авто Volkswagen ID.3, ID.4 та ID.5, Porsche Taycan, Audi Q4 e-tron, Skoda Kodiaq, Fiat 500 та Renault Zoe.

Зарядка Tesla має можливість V2G (Vehicle to grid), може видавати 800 Вт/год, тому підійде інвертор на 1,5 тис. Ватт(пікове навантаження). Водночас, бажано не перевантажувати систему і брати від машини до 1 кВт/год.

Раніше ми розповідали, що в Україні шукають спосіб боротьби з блекаутами.

  • Вас також може зацікавити:

Удар по ДніпроГЕС, чим загрожує зупинка електростанції Україні

Втрачено майже половину генерації електрики: енергетики оцінили шкоду від обстрілів

Йдеться про мільярди доларів: у Міненерго назвали суму збитків від ударів росіян