RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Ліміти споживання електроенергії 7 червня: коли вимикатимуть світло

Плани відключення електроенергії в п’ятницю, 7 червня, передбачають впровадження лімітів споживання протягом всього дня.

Про це йдеться у повідомленні від Укренерго в Telegram-каналі.

Читайте також: Відключення світла в Україні: енергетики дали прогноз на 7 червня

Енергетики зауважують, що в енергосистемі країни протягом зберігатиметься дефіцит – тому ліміти споживання електроенергії діятимуть весь день (з 00:00 до 24:00). Крім того, негода стала причиною знеструмлення 13 населених пунктів у двох областях.

"Сьогодні ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби. Для дотримання лімітів обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових і побутових споживачів", – йдеться в повідомленні від Укренерго.

Зауважують, що головна причина застосування таких заходів обмеження, зокрема і аварійні відключення для побутових та промислових споживачів, що були вчора, полягає в кількості російських обстрілів. Через значні пошкодження в результаті вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях ті не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак.

"Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі", – повідомляють енергетики.

Крім того, станом на ранок погодні умови спричинили знеструмлення у 13 населених пунктах Сумської та Чернігівської областей. З інших причин без енергоживлення – 454 населені пункти. Зокрема бойові дії стали причиною знеструмлення у Донецькій, Харківській, Херсонській областях.

"Апостроф" також розповідав, що на 7 червня прогнозується погіршення погоди.

  • Вас також може зацікавити:

Світло вимикатимуть менше: у яких містах змінять ліміти

Інфраструктура може залишитися без світла: до українців звернулись із важливим проханням

Це наша нова норма: українцям доведеться звикати до життя в темряві та холоді