RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Вознесіння Господнє 2024: коли святкуємо і як молитись за воїнів

За новоюліанським календарем, християни східного обряду в Україні відзначають Вознесіння Господнє 13 червня.

"Апостроф" розповідає історію свята та публікує молитву на Вознесіння Господнє.

Читайте також: Коли Трійця в 2024 році: чи зміниться дата Зелених свят за новим календарем

Історія Вознесіння Господнього

Після свого Воскресіння Ісус Христос 40 днів перебував на землі та розповідав апостолам про Царство Боже, а потім зібрав учнів неподалік Єрусалима на горі Елеон, благословив їх і вознісся на Небо. Згодом до них явилися два ангелів та сказали апостолам, що у майбутньому Христос повернеться, аби судити живих і мертвих.

Паломники з усього світу відправляються до Єрусалиму, аби піднятися на цю гору, де розташований монастир, в якому можна побачити відбиток ноги Ісуса, який залишив перед вознесінням на Небо.

Цього дня у храмах проводять святкові богослужіння, на яких моляться за спасіння душі. Також на Вознесіння Господнє віряни вітаються "Слава Ісусу Христу!", на яке відповідають їм "Навіки Слава!".

Молитва на Вознесіння, аби Ісус Христос захистив військових, які боронять Батьківщину

Всемилостивий Господи, великий і благословенний, ми звертаємося до Тебе цього дня з молитвою про мир та захист від біди. Вознесіння Твоє нагадує нам про Твою велику силу і владу.

Ми молимо Тебе, Господи, даруй мир і перемогу нашій країні. Утверди серця людей у любові, милосерді та справедливості. Допоможи нам подолати цей темний час і зберегти свої серця у чистоті.

Просимо Тебе, Господи, збережи нас від біди, нещасть і страждань. Нехай Твоя милість і благодать покриють нас і нашу землю, і під Твоїм покровом ми будемо непохитними перед всілякими спокусами та небезпеками.

Даруй нам мудрість і силу, щоб протистояти злу та поширювати Твою любов і мир. Нехай наші діяння будуть наповнені Твоїм світлом, щоб ми стали джерелом надії та втіхи для інших. Благослови наших воїнів, які щодня стояти на варті свободи та безпеки нашої країни. Нехай Твої ангели, Господи, охороняють їх, а Твоє благословення буде з ними.

Ми просимо Тебе про припинення війни, про перемогу нашої країни та мир. Даруй нам благодать, Боже. Прийми нашу молитву, Господи, милосердний, і нехай будуть почуті наші прохання. Нехай Вознесіння Твоє наповнює наші серця вірою, надією та любов'ю, і нехай мир та захист будуть з нами у всі дні нашого життя. В ім'я Отця і Сина і Святого Духа,

Амінь.

Раніше ми публікували календар свят та вихідних у червні.

  • Вас може зацікавити:

Русальний тиждень 2024: дата початку і головні заборони

Церковні свята у червні 2024: на які дати випадають великі свята

Захист небес: найсильніші молитви від ворогів, злих людей та ненависті