RU  UA  EN

Четвер, 20 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 червня

19 червня

Всі новини

На смартфоні не підійде? У якому випадку треба роздруковувати квитки на поїзд

В українському державному підприємстві "Укрзалізниця" розповіли, у яких випадках необхідна наявність квитків на проїзд у паперовому вигляді.

Про це повідомила пресслужба компанії у Telegram-каналі.

Читайте також: Подорож по Європі лише за €8: новий залізничний маршрут з'єднав три курортні країни

Там зазначили, що українці вже звикли подорожувати залізницею на основі документів на проїзд в електронному вигляді у смартфоні. Такі квитки є повноцінними проїзними документами, які не вимагають роздрукування чи обміну на касі для мандрівок внутрішніми рейсами.

Проте такі правила не стосуються двох міжнародних рейсів. Йдеться про сполучення з Австрією та Угорщиною.

"Міжнародний залізничний рух до цих країн здійснюється у партнерстві з угорськими та австрійськими залізничниками. У них свої правила: квиток має бути роздрукований", - йдеться у повідомленні.

В УЗ пояснили, що українські вагони RIC (прямий потяг №749 Київ – Відень) чи угорський потяг (№146 Чоп – Відень) виконують транзитний рух. Під час нього залізничники мають право перевіряти проїзні документи, робити позначки, фіксувати статистичну та звітну інформацію.

Вартість розподілена між залізницями пропорційно кількості кілометрів, яку подолали пасажири територією тієї чи іншої країни, відтак - перевірка квитків є частиною контролю.

У зв'язку з цим Укрзалізниця надсилає пасажирам, які купили квиток у застосунку до Угорщини чи Австрії, повідомлення про необхідність роздрукувати квиток.

"Сам бланк квитка також містить марковану інформацію про необхідність роздрукувати електронний квиток. Якщо пасажир з якихось причин не виконав цю вимогу, то можуть виникнути неприємні ситуації. Зокрема, залізничники сусідніх країн можуть вимагати оплати за транзитний рух. Будьте уважні, перегляньте ваші проїзні документи", - пояснили в УЗ.

У компанії додали номер контакт-центру для уточнення деталей: 0800503111.

Раніше "Апостроф" писав, що Укрзалізниця тимчасово змінить графіки руху 74 приміських електропоїздів з метою скорочення споживання електроенергії.

  • Вас також може зацікавити:

"Укрзалізниця" запускає двоповерховий "Інтерсіті+" з Києва до Львова. Фото

Потяг "Київ-Варшава" їхатиме ще швидше: з якого числа прискорять рейс

"Укрзалізниця" завдала собі збитків на 300 млн, скасувавши аукціони з продажу брухту - експерт