RU  UA

Росія "перейшла" на підводні човни для ударів по Україні: яка загроза зберігається в Чорному морі

Росіяни для атак по Україні почали використовувати підводні човни, які перезаряджають у Новоросійську: останні три атаки ракетами були саме з підводних ракетоносіїв.

Про це розповів речник оперативного командування "Південь" Дмитро Плетенчук в ефірі Апостроф TV.

Читайте також: ЗСУ потопили російський корабель в Азовському морі - Sky News

"Російські окупанти постійно вишукують можливості, як активувати свій флот у Чорному морі, незважаючи на удари Сил оборони України, які видавили росіян у бік Новоросійська. Є велика ймовірність, що в деяких аспектах вони пристосувалися і, як мінімум, пристосувалися перезаряджати в Новоросійські свої підводні кораблі", - зазначив він.

За словами Плетенчука, зараз у Чорному морі знаходиться один дизельно-електричний підводний човен проекту 136 "Варшав'янка" - носій ракет. До цього був підводний човен "Алроса" проекту "Палтус" (це вже не носій ракет), з чого можна зробити висновок, що в Чорне море росіяни для себе вирішили виходити саме на підводних човнах.

"Усього з 4-підводних човнів у них 3 - це ракетоносії, але один носій, як ми бачимо, у море не виходить. Причини можуть бути різні, але три носії у них точно є. І вони виходять у море по черзі", - зазначив спікер "Півдня".

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що український літак вперше уразив ціль на території Росії.

  • Вас також може зацікавити:

Флот Росії йде на дно: скільки кораблів ЗСУ "відмінусували" за тиждень

Вночі дрони атакували енергоміст до Криму

РСЗВ Vampire потужно "насипає" по росіянах: видовищне відео