RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

ЗСУ потопили російський корабель в Азовському морі - Sky News

Україна, серйозно націлившись на російські кораблі, 9 червня уразила черговий ВДК, що став вже п’ятим з семи великих десантних кораблів РФ, які Силам оборони вдалося знищити чи вивести з ладу.

Про це повідомляє Sky News.

Читайте також: Флот Росії йде на дно: скільки кораблів ЗСУ "відмінусували" за тиждень

Зауважується, що в суботу ввечері, 8 червня, Сили оборони уразили російський десантний корабель, який лише нещодавно перенаправили з Чорного в Азовське море.

"Скоординований удар" поцілив у судно, що вже стало п’ятим серед тих семи десантних кораблів флоту РФ проєкту 775, що вдалося потопити або "зробити непридатними" для використання.

"Цей успішний удар показує росіянам, що вони не можуть вільно діяти ні в Чорному морі, ні на сході", – передає Sky News, посилаючись на українське джерело.

Співрозмовник видання відзначає, що Росія використовує ці човни для переправлення боєприпасів і матеріалів до тимчасово окупованого Маріуполя та їх подальшого доставлення на фронт. А подібні удари ефективно підтримують українські війська, порушуючи логістику ворога:

"Перешкоджаючи російським поставкам боєприпасів і ключових військових матеріалів, цей удар безпосередньо підтримає українські війська в їхній боротьбі".

Ще 9 червня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram-каналі писав, що 8 червня близько 16:00 з ділянки берега між Бердянськом та Приморськом вдалося зафіксувати на рейді декілька суден нецивільного вигляду (він позначив це точкою 1).

Вже вночі, як пише Андрющенко, БПЛА атакував судно біля порту Єйськ (Андрющенко позначив це точкою два). Судно, за його словами, "попередньо відправилось в супровід крейсеру Москва. Зранку всю інформацію про атаку било видалено зі всіх пабліків окупантів".

З огляду на це він припускає: "... Схоже, що як я писав попередньо, окупанти вирішили сховати ВДК в Єйську, але щось пішло не так...".

"Сам факт реальної охоти за флотом росіян в Азовському морі - це просто мега позитивна новина, яку складно переоцінити", - вказує радник міського голови Маріуполя.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що український літак вперше уразив ціль на території Росії.

  • Вас також може зацікавити:

"Нашу гордість знищив копійчаний дрон": росіяни влаштували істерику через удар по новітньому Су-57

Вночі дрони атакували енергоміст до Криму

РСЗВ Vampire потужно "насипає" по росіянах: видовищне відео