RU  UA

Окупанти не припиняють штурмів, попри катастрофічні втрати: яка ситуація на фронті

Українські Сили оборони, попри атаки російських окупантів, продовжують контролювати більшу частину Вовчанська Харківської області. В районі Часового Яру Донецької області відбили кілька штурмів з початку доби, 13 червня.

Про ситуацію на найбільш гарячих точках фронту в ефірі Апостроф TV розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Читайте також: В НАТО назвали "астрономічну" цифру втрат РФ під час наступу на Харківщині

Він зазначив, що, зокрема, на Харківському напрямку противник вночі двічі атакував Сили оборони.

"Більша частина Вовчанська контролюється ЗСУ. Ворог застосовує КАБ по Вовчанську і навколишніх хуторах", - розповів він.

Водночас, Сили оборони посилюють оборонні рубежі. Також з’являлася інформація, що російські окупанти почали будувати захисні споруди, однак їх нищать українські військові.

"ЗСУ знищують інженерну техніку, якою вони будують. Також вбито і поранено за добу 150 окупантів. Ахмат в боях помічений не був. Його планують залучати до заградотрядів", - повідомив речник.

Щодо ситуації на Донеччині, то там за останню добу відбулося 71 бойове зіткнення.

Зокрема, на Краматорському напрямку ворог концентрує свої сили в напрямку Часового Яру. З початку доби зафіксовано шість спроб штурму за підтримки ворожої артилерії та авіації.

"На Донеччині воюють як кадрові війська, так і мобілізовані на окупованих територіях українці. У Серебрянському лісі тривають бої. За добу відбито три штурми", - додав Назар Волошин.

Раніше "Апостроф" писав про ситуацію біля Часового Яру Донецької області.

  • Вас також може зацікавити:

Ворог просувається на Донеччині і закріпився у районі Вовчанська: карти DeepState

Сили оборони вперше за всю війну влучили у новітню станцію зв’язку РФ: відео удару

У пеклі поповнення: ЗСУ оновили статистику втрат у ворога