RU  UA

В ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру: вояків і техніку готують прямо на місці

Починаючи наступ на Харківському напрямку, ворог планував розтягнути Сили оборони України з метою їхнього відволікання від Часового Яру. На цей час противник поповнює запаси особового складу та готує техніку прямо на місці.

Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів Олег Калашніков, пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича.

За його словами, також є непідтверджена інформація про те, що ворог зняв частину своїх підрозділів із Часового Яру та перекинув на Харківський напрямок.

"Це не означає, що у ворога може бути суттєва нестача особового складу. Як ми бачимо, вони встигають прямо на місці поповнювати свої сполуки особовим складом із числа "частково мобілізованих".", - підкреслив Калашніков.

Читайте також: Перспектив у Росії немає: чим ситуація в Часовому Яру відрізняється від Бахмута

Те саме відбувається і з механізованою технікою.

"Все, що вони встигають дістати зі своїх арсеналів і відремонтувати, вони все це також відправляють на нашу ділянку фронту. Тому що Часов Яр та прилеглі території для окупантів залишаються важливою метою, оскільки у них все ще стоїть стратегічне завдання вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, тому своє угруповання тут вони точно не послаблюватимуть", — пояснив пресофіцер 26-ї артилерійської бригади ім. Романа Дашкевича.

Він також розповів, що тут же, на нашому напрямку, росіяни тримають елітні десантні частини та підрозділи спецназу, які російському командуванню також вдається поповнювати. Варто зазначити, що рівень не такий високий, як раніше, але все одно це навчені бійці.

Раніше ми писали, що росіяни зайняли будинки на околиці Часового Яру.

  • Вас може зацікавити:

Росіяни пруть без зупинки: яка ситуація в Часовому Яру, який Путін хотів взяти до 9 травня

Бої за Часов Яр продовжуються: яка зараз ситуація і чим загрожує захоплення міста

Ворог змінив тактику - КАБів поменшало: що відбувається на самому гарячому напрямку фронту