RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

Всі новини

Як менше платити за світло: поради енергетиків

Зараз, коли через російські обстріли в Українській енергогенеруючій системі виник дефіцит, українцям потрібно максимально економити електроенергію вдома.

Поради з економії електроенергії розповіли в компанії Yasno.

Читайте також: Решта червня буде важкою: енергетики попередили про збільшення відключень світла

Оновити освітлювальні прилади. Якщо ви все ще використовуєте лампи розжарювання, замініть їх світлодіодними лампами, які споживають у 10 разів менше енергії. У темряві віддавайте перевагу місцевому освітленню (настільні лампи, торшери, настінні бра) над загальним.

Завжди вимикайте світло у своїй кімнаті, навіть якщо виходите з кімнати лише на короткий час. Також вимкніть електроприлади, які не використовуються. Телевізори, мікрохвильові печі, чайники та зарядні пристрої для мобільних телефонів споживають невелику кількість електроенергії, навіть коли ними не користуються.

Не встановлюйте бойлер на максимальну температуру нагріву. Підтримка температури води в бакуспоживає менше енергії, ніж її нагрівання з нуля, тому вам не потрібно щоразу відключати водонагрівач від мережі.

Скоротіть час використання побутової техніки. Наприклад, закип’ятіть у чайнику стільки води, скільки потрібно. Використовуйте посуд з кришками, щоб швидше готувати їжу на електроплиті. Праскою доведеться користуватися менше.

За можливості рідше вмикайте кондиціонер. Щоб зменшити нагрівання приміщення, робіть вологе прибирання, а також встановіть жалюзі або заклейте вікна спеціальною плівкою, яка віддзеркалює тепло.

Раніше ми розповідали про те, на скільки годин взимку в будинках вимикатимуть світло.

  • Вас може зацікавити:

Енергоатом готує енергоблоки до безперебійного електропостачання в осінньо-зимовий період 2024-2025

Поради енергетиків: як влітку зекономити на електроенергії та менше платити за комуналку

Зеленський анонсував інноваційні рішення, які допоможуть відновити енергетику вже в 2024 році