RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

17 червня

Всі новини

На Харківщині росіяни тричи намагались йти у наступ: яка зараз ситуація на фронті

Станом на 15 червня, 843-й день повномасштабного російського вторгнення, за добу зафіксовано 112 боїв на фронті. Українські воїни уразили три засоби ППО, пункт управління БпЛА, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та 15 районів зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Читайте також: Окупанти не припиняють штурмів, попри катастрофічні втрати: яка ситуація на фронті

"За уточненою інформацією, за минулу добу загалом ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 6 ракетних ударів, із застосуванням 17 ракет, 33 авіаційних удари (зокрема, скинув 56 КАБів), здійснив понад 3 000 обстрілів, 104 із них з реактивних систем залпового вогню", - зазначається у повідомленні.

Водночас за 15 червня відбулось 31 бойове зіткнення на фронті, а також російське військо здійснило 12 авіаударів із застосуванням 19 КАБів, 547 обстрілів українських позицій та задіяли для ударів 18 дронів-камікадзе.

На Харківському напрямку від початку доби окупанти три рази намагалися потіснити ЗСУ з позицій. Водночас українські воїни відбили ворожу атаку в районі Тихого. Наразі триває бій у двох локаціях біля Вовчанська.

За 14 червня на відповідному напрямку вбито та поранено понад 112 російських військових, а також знищено бойову броньовану машину, 10 автомобілів, три одиниці спеціальної техніки і три склади з боєприпасами окупантів. Крім того, ЗСУ пошкодили танк, дві артсистеми, п’ять автомобілів та одиницю спецтехніки.

На Куп’янському напрямку наразі тривають п’ять боїв. Біля населених пунктів Петропавлівка, Андріївка, Греківка та Невське ворог намагається вибити українські підрозділи з позицій. Водночас ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку рашисти атакують українських захисників в районі Роздолівки, там триває бій. Окупанти успіху не мають.

На Покровському напрямку найбільш напружена ситуація. Триває три бойових зіткнення біля Новоолександрівки, Євгенівки та Новоселівки Першої. Стільки ж атак вже відбито. ЗСУ продовжують намагатись стабілізувати обстановку та завдають комплексного вогневого ураження противника.

На Курахівському напрямку українські бійці відбили п’ять спроб окупантів вклинитись в українську оборону в районі Побєди та Парасковіївки.

На Времівському напрямку 15 червня Сили оборони України відбивають атаку в районі Старомайорського - там ситуація контрольована. Неподалік Урожайного та Водяного завершились чотири боя, внаслідок яких окупанти зазнали втрат та наразі перегруповуються.

На Оріхівському напрямку російська армія здійснила дві безуспішні спроби витіснити українських військових з позицій в районі Малої Токмачки і Роботиного. Втрати загарбників на цьому напрямку ще уточнюються.

"На решті напрямків обстановка суттєвих змін не зазнала", - повідомили у Генштабі ЗСУ.

Нагадаємо, військовий аналітик Роман Погорілий розповів 13 червня, що окупанти просуваються вперед біля Часового Яру і намагаються закріпитися, інтенсивно окопуючись.

  • Вас може зацікавити:

Українці масово відправляють резюме у ЗСУ: найпопулярніші вакансії

ГУР оголосило про перший в історії набір цивільних в бойові підрозділи

В НАТО назвали "астрономічну" цифру втрат РФ під час наступу на Харківщині