RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

День літнього сонцестояння: що обов’язково треба зробити в найдовший день року

Літнє сонцестояння – день в році, коли Земля знаходиться під найбільшим кутом відносно Сонця. Цього річ найдовший день та найкоротша ніч припадають на 20 червня.

Про це повідомляє видання "LIGА.net".

Читайте також: Зорі підготували сюрпризи: три знаки Зодіаку, яким посміхнеться фортуна влітку

Свято літнього сонцестояння шанувалося в культурах багатьох народів. Вони вірили, що в цей день у людей з’являється шанс змінити своє життя на краще.

Традиційно на літнє сонцестояння українці дотримуються ритуалів наших предків, зважають на знаки природи та повір’я.

  • Так повелось, що у найдовший день потрібно встати якомога раніше і зустріти світанок. Якщо вмитися росою, то вона зцілить та надасть молодості обличчю.
  • Але не тільки роса, а й вся вода в цей день набуває магічні властивості. Якщо в день літнього сонцестояння хлопець обіллє водою дівчину – вона незабаром вийде заміж.
  • Здавна наші предки поважно ставились до вогню, який символізує Сонце. Люди збиралися біля вогнища, співали пісні, танцювали та молилися.
  • Трави та квіти вважаються особливо сильними та благодатними в цей день. Люди створюють вінки, амулети та інші об'єкти з них, аби привернути плодючість, здоров'я та щастя. Особливо популяpний цей обpяд у молодих дівчaт, які бажають знaйти собі пapу aбо вийти зaміж.
  • Як і на свято Івана Купала, можна ворожити на вінках, поклавши їх на поверхню річки. Якщо ваш вінок попливе і не потоне – доля складеться добре.
  • Якщо бажаєте змін у житті, то потpібно пеpевеpнути у своєму будинку як можнa більше пpедметів побуту. Після цього варто сказати слова: "Будинок догоpи дном, інше життя почнеться з новим днем! ".

Магія літнього сонцестояння дарує людям потужний зв'язок з природою, поглиблюючи самопізнання та забезпечуючи підтримку на шляху до досягнення бажань.

Раніше ми розповідали про список безкоштовних, платних і диких пляжів у Києві.

  • Вас може зацікавити:

Вдало вийти заміж дуже просто: мольфар поділився секретами з майбутніми нареченими

Розмножуються самосівом: які квіти посадити на дачі, щоб не мати клопоту

Не бояться спеки: які квіти не пізно садити у червні