RU  UA  EN

Вівторок, 25 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

24 червня

Всі новини

Пенсійний фонд може припинити виплати: що робити, щоб не залишитися без грошей

Українським пенсіонерам через низку причин можуть припинити виплату пенсій.

Через які причини таке може статися та як виправити, досліджував NV.

Читайте також: Українці можуть збільшити свою пенсію вдвічі: інструкція від ПФУ

Виплати пенсій можуть бути припинені, якщо пенсія призначена на підставі документів, що містять неправильні відомості; у разі виїзду на постійне місце проживання за кордон; у разі неотримання пенсії через відділення поштового зв’язку протягом 6 місяців поспіль; невизнання пенсіонера особою з інвалідністю; працевлаштування особи, яка одержує пенсію за вислугою років, на роботу за посадою, яка дає право на пенсію за вислугу років. Окрім того, виплати припиняються, якщо банк пенсіонера виключено з переліку уповноважених банків.

Щоб уникнути припинення виплат, пенсіонери повинні повідомляти органи Пенсійного фонду протягом 10 днів про будь-які зміни даних, чи виїзд за межі країни.

Якщо пенсіонеру невідомо про причину припинення виплат, потрібно звернутися із письмовим запитом до ПФУ. Подати заяву, можна, зокрема, через портал ПФУ.

Для поновлення виплат необхідно звернутись до територіального органу ПФУ особисто з відповідною заявою. В той же час під час дії воєнного стану заяву про поновлення пенсії та відповідні документи пенсіонерам, які проживають за кордоном, можливо надіслати поштою.

Якщо гроші з пенсійної картки не знімалися протягом 6 місяців, необхідно пройти фізичну ідентифікацію за допомогою електронного кабінету ПФУ, відеоконференції, чи надіславши листа до Пенсійного фонду.

Раніше "Апостроф" писав про те, що пенсіонери у селах можуть отримати пільги на комуналку.

  • Вас також може зацікавити:

Пенсія для захисників: чи обов'язково сканувати військовий квиток

З червня пенсіонери отримають більше грошей: але пощастило не всім

Українцям доведеться ще довше працювати: змінено правила виходу на пенсію