RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.15
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 червня

Всі новини

В Україні налагодили "торгівлю" нареченими: у скільки обійдеться ухилянту шлюб

В Україні набертає обертів нова схема - чоловікам, які бажають ухилитися від мобілізації, пропонують укласти фіктивний шлюб з жінкою, яка має інвалідність.

Про це йдеться в матеріалі ТСН.

Зокрема, мова йде про шлюби з жінками, яким вже встановлено група інвалідності. Як відомо, інвалідність дозволяє військовозобов'язаним чоловікам не лише отримати відстрочку від мобілізації, але й надає право виїхати за межі України.

Читайте також: Втікав двічі: у Бродах співробітники затримали ухилянта. Відео

Якщо кілька місяців тому за подібні фіктивні шлюби вимагали від 1500 до 3000 доларів, то зараз правоохоронці документують випадки, коли чоловіки готові платити до $10 тисяч. Дані державного реєстру судових рішень свідчать про те, що реальні вироки почали отримувати посередники, які за певний відсоток "зводять" військовозобов'язаних чоловіків з жінками, які мають інвалідність.

Наприкінці травня на Волині вирок оголосили посередниці, яка звела чоловіка з жінкою. Пара вже встигла укласти шлюб, а за кілька тижнів намагалася виїхати з України. Чоловіка викрили прикордонники на пункті пропуску "Устилуг Зосін". Посередницю визнали винною у незаконному переправленні осіб за кордон та оштрафували майже на 60 тисяч гривень.

Журналісти наголошують, що подібна схема лише набертає обертів у соцмережах. Зокрема, у певній інтернет-спільноті посередниця пропонує військовозобов'язаним чоловікам на вибір п’ятьох дівчат різного віку та з різними групами інвалідності.

Ще один судовий вирок оголосили жінці у Львівській області. Слідство довело, що мешканка Полтавщини уклала фіктивний шлюб з військовозобов’язаним, та намагалася йому допомогти перетнути державний кордон. Жінку засудили до трьох років позбавлення волі умовно.

Аналогічне покарання отримала жінка на Львівщині, яка має з дитинства другу групу інвалідності. Засуджена за проханням військовозобов'язаного уклала з ним шлюб та сприяла йому у перетині кордону.

Раніше ми розповідали, що прикордонники виявили у зерновозі рекордну кількість ухилянтів.

Вас може зацікавити:

На Одещині взяли на хабарі працівника ТЦК, який обіцяв "блатну" повістку за $4 тисячі. Фото

В Тисі виявили тіло ще одного "мандрівника": 35-ий випадок з початку вторгнення. Фото

Які покарання чекають на тих, хто не оновить свої дані в ТЦК

В Україні одинадцятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток — це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у країні, що воює. Не варто забувати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни — завтра вона може прийти до тебе.