RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Суспільство

Новини

20 вересня

Всі новини

Після спеки знову прийде похолодання: яку погоду чекати у найближчі дні

Тепло та сонячна погода з 18 червня затримаються до середи, проте вже 20 червня холодний атмосферний фронт принесе значну прохолоду, подекуди пройдуть дощі з грозами.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко на сторінці у Facebook.

Читайте також: Україну очікують температурні гойдалки: коли і де після 30-градусної спеки різко похолодає

Вона прогнозує, що Україну в середу, 19 червня, накриє літня спека – вдень показники термометра сягатимуть до +28-32°, на півдні очікується до 34° тепла вдень. Дощі не прогнозуються, проте локальні короткочасні дощі можуть пройти на Волині, Чернігівщині та Сумщині.

Проте вже 20 червня синоптикиня попереджає про холодний атмосферний фронт, який накриє Україну та знизить показники термометра на заході, півночі, а також на Вінниччині та Черкащині до 20-25° тепла. В північних районах Чернігівщини та Сумщини Діденко прогнозує до +18-22° вдень.

"Зниження температури повітря у четвер, зрозуміло, супроводжуватиметься дощами та грозами. Проте схід, південь та значна частина центральних областей ще залишаться і в середу, і в четвер серед сонця та спеки", – прогнозує синоптикиня.

Вона також залишила окремий прогноз погоди на кілька днів для столиці – 19 червня в Києві варто очікувати суху сонячну спекотну погоду з температурою повітря +28-30°. Але вже в четвер, 20 червня, холодний атмосферний фронт принесе в столицю +20-23° вдень та короткочасний дощ із грозою.

Крім того, Діденко попереджає про різку зміну тиску: "У зв'язку з проходженням 20-го червня атмосферного фронту атмосферний тиск знизиться, стрибки тиску та градусів можуть негативно вплинути на метеопатів, особливо на людей із серцево-судинними недугами".

Раніше ми розповідали про прогноз погоди синоптика до кінця червня.

  • Вас також може зацікавити:

В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень

Без злив лише на заході: яких примх погоди чекати у неділю і на початку тижня

Справжнього тепла не чекати? Прогноз на літо-2024 від народного синоптика