RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

В Україні можуть ще раз зменшити призовний вік

В Україні можуть знову знизити призовний вік , якщо продовжуватиметься війна високої інтенсивності, і ситуація буде складатися не на користь Сил оборони.

Про це народний депутат України із фракції "Голос" Роман Лозинський розповів в інтерв'ю LIGA.net.

Читайте також: Мобілізація-2024: як зараз ВЛК визначає ступінь придатності

"Якщо ми говоримо про ті умови в яких зараз наша країна продовжує боротьбу, якщо ми говоримо про те що ми досі продовжуємо боротьбу за власне існування і за те, щоб Росія не знищила нашу країну державність і людей - нам потрібне рішення про зменшення віку для участі в бойових діях для оборони країни, для військової служби. А те, що зараз знизили вік з 27 до 25 років, на превеликий жаль, ми маємо дивитися реально, і за умови того що залишатиметься така лінія фронту, за умови того що триватиме повномасштабна війна, не виключено, що це не остання зміна щодо призовного віку для мобілізації", - сказав Лозінський.

Раніше "Апостроф" писав, до чого призведе зниження мобілізаційного віку в Україні.

  • Вас також може зацікавити:

Мобілізація в Україні: хто має право служити тільки за місцем проживання

Коли призовника можна ув’язнити за неявку в ТЦК: юрист назвав випадки

Часу залишилось мало: до якої дати підприємства мають скласти списки військовозобов'язаних

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.