RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.35
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

27 вересня

Всі новини

В Україні запустять портал "еТютюн": яка там буде інформація про сигарети

В Україні почали реалізовувати проєкт "еТютюн". На спеціальному порталі буде зібрано вичерпну інформацію від виробників, імпортерів, а також щодо вмісту тютюнових виробів.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Читайте також: В Києві закриють всі кіоски з цигарками

Проєкт запускають в рамках виконання закону №1978, що спрямований на забезпечення охорони здоров’я населення від шкідливого впливу тютюнових виробів.

У пресслужбі пояснюють, що на порталі виробники та імпортери самі зможуть публікувати дані про інгредієнти тютюнової продукції, викиди від вживання. Українці зможуть ознайомитися з важливою та відкритою інформацією.

Портал розробляється, відповідно до проєкту "Підтримка цифрової трансформації", за підтримки USAID і UK Dev. Він покликаний забезпечити прозорість обігу тютюнової продукції, здійснення держконтролю зі якістю та формування списку виробників/імпортерів тютюнових виробів в країні, щоб активніше боротися із нелегальним ринком.

До 1 лютого наступного року виробники мають внести інформацію до загальної бази. Після чого портал "еТютюн" запрацює повноцінно. Очікується, що це стане дієвим механізмом контролю за дотриманням правил, які б відповідали європейським нормам.

Також має стати механізмом для економічного регулювання ринку, підтримки законних гравців на ринку.

Нагадаємо, на початку червня парламентарі у першому читанні підтримали законопроєкт про підвищення акцизного податку на тютюнові вироби.

  • Вас також може зацікавити:

В Україні подорожчають паливо, алкоголь та цигарки: наскільки підскочать ціни

Надходження до бюджету можна збільшити змінивши адвалорну ставку акцизу на сигарети - експерти

Погані новини для курців: в Україні перейшли на норми ЄС в торгівлі цигарками