RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

РФ не має ресурсів для нападу з боку Білорусі - ЦПД

Незважаючи на посилення російською пропагандою інформаційної кампанії з нагнітання "загрози з Білорусі", РФ наразі не має ресурсів для нового наступу на Україну.

Таких висновків дійшли аналітики Центру протидії дезінформації.

"Сьогодні міноборони Білорусі оголосило про раптову перевірку готовності військ. Незадовго до цього російські ТГ-канали активно поширювали повідомлення від білоруських прикордонників про нібито стягування Україною військової техніки та особового складу до кордону. Так ворог намагається вкотре розіграти карту "загрози з Білорусі", - зазначається у повідомленні ЦПД.

На думку аналітиків, наразі загроза з Білорусі є більше інформаційною, ніж військовою.

"Активність військ у Білорусі ретельно відстежує наша розвідка. На кордоні зберігається загроза ДРГ, однак ворог зараз не має ресурсів на цьому напрямку для нового наступу на Україну. Водночас українські Сили оборони готові до будь-яких провокацій із білоруської території", - вважають вони.

У Центрі попереджають, що росіяни будуть й надалі намагатися викликати паніку та дестабілізувати ситуацію в українському суспільстві, імітуючи загрозу з боку Білорусі. Крім цього, метою ворога є відтягування Сил оборони України з інших ділянок фронту.