RU  UA  EN

Понеділок, 1 липня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 липня

Всі новини

Троє підлітків допомагали ухилянтам перетнути кордон та втекти в Угорщину

Співробітникам ДПСУ вдалося попередити незаконний перетин кордону групи з 8 чоловік. Перевізник та троє підлітків допомагали ухилянтам за винагороду в 8-11 тисяч доларів з кожного.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

В повідомленні від ДПСУ йдеться про те, як троє неповнолітніх на Закарпатті допомагали чоловікам перетнути кордон з Україною та втекти в Угорщину – підлітки чекали на них у кущах, щоб перевезти групу з восьми чоловіків з різних регіонів України.

Прикордонники зауважують, що за 450 метрів до кордону військовослужбовці зупинили автомобіль, у якому було 8 пасажирів:

  • двоє – з Закарпаття,
  • двоє - жителі Полтавщини,
  • двоє - з Київщини
  • ще двоє з Харківської і Львівської областей.

Чоловіки мали намір скористатись послугами переправників та заплатити за незаконний перетин кордону від 8 до 11 тисяч доларів США (з кожного).

Під час пошуків вздовж кордону прикордонникам вдалося виявити у чагарнику на березі Тиси трьох неповнолітніх хлопців з гумовим човном. Підлітки вказали: чекали на "замовників", яким повинні були передати човен та залишити детальні пояснення.

"Стосовно усіх затриманих складено протоколи про вчинені ними адмінправопорушення. Справи скеровано до суду", – йдеться в повідомленні ДПСУ із зазначенням, що оперативники продовжують встановлювати коло причетних осіб.

Водієві може загрожувати позбавлення волі за незаконне переправлення людей через державний кордон.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українські прикордонники виявили велику групу ухилянтів у зерновозі, який прямував до Європи.