RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 червня

29 червня

28 червня

Всі новини

З початку доби на фронті відбулось майже 100 боїв: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

З початку доби 22 червня на фронті в Україні відбулось 99 бойових зіткнень. Окупанти продовжують нарощувати темпи наступу за допомогою великої сили на Покровському та Торецькому напрямках. Але українські воїни стримують їхній натиск та завдають ЗС РФ значних втрат.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Так, на Харківському напрямку загарбники намагаються атакувати в районі Вовчанська, триває бій. Також Росія вдарила КАБами по Липцям.

На Куп’янському напрямку противник 12 разів штурмував українські позиції біля Синьківки, Степової Новоселівки, Андріївки, М’ясожарівки, Стельмахівки та Піщаного, але Сили оборони України тримають оборону. Зокрема, ЗСУ відбили дев’ять спроб ворога просунутися вперед. Водночас ведеться три бої біля Стельмахівки та Синьківки, але ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку російська армія вісім разів атакувала українські підрозділи в районі Тернів і Невського. П'ять боїв вже закінчились безуспішно для росіян, ще три поки тривають.

На Сіверському напрямку окупанти шукають слабкі місця в обороні ЗСУ, але українські воїни відбили вісім ворожих атак неподалік Верхньокам’янського, Спірного, Роздолівки та Виїмки. Також Росія вдарила КАБами по Серебрянці.

На Краматорському напрямку російські бойовики намагаються потіснити українські позиції в районі Іванівського й Григорівки. ЗСУ відбили дві атаки, триває ще одна.

На Торецькому напрямку кількість штурмів ЗС РФ збільшилась до 11. Нью-Йорк, Юр’ївка і Торецьк зазнають ударів російської авіації. Українські захисники відбили п’ять штурмів російського війська, триває ще шість атак.

На Покровському напрямку 22 червня відбувається найбільше боєзіткнень. Там окупанти вже 32 рази з початку доби намагались потіснити ЗСУ поблизу Новоолександрівки, Воздвиженки, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Новопокровського. Водночас українська сторона відбила 21 їхню атаку. Триває 11 боїв.

На Курахівському напрямку теж тривають бої. За допомогою авіації російські бойовики атакують в районі Красногорівки, Георгіївки й Парасковіївки. Ударів КАБами та НАРАми зазнали Костянтинівка і Курахове. Усього з початку доби здійснено дев’ять ворожих атак, з яких відбито чотири, а решта ще тривають.

На Времівському напрямку окупанти здійснили шість спроб вклинитись в українську оборону в районі Старомайорського, Урожайного і Водяного, але успіху не мали.

На Оріхівському напрямку чотири ворожі штурмові дії в районі Роботиного, Малої Токмачки та Кам’янського були безуспішні. Водночас наразі на цьому напрямку триває один бій.

На Придніпровському напрямку російські найманці два рази намагались атакувати біля Кринок, але безуспішно.

Нагадаємо, станом на 22 червня, загальні бойові втрати російської армії становлять 533 090 людей. За останню добу ЗСУ ліквідували 1 110 окупантів.