RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Плетенчук: Україна не б'є по цивільних об'єктах в Криму

Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук прокоментував удари по Севастополю – зауважив, що Україна не завдає вогневого ураження по цивільних об'єктах. Натомість росіяни вчергове нехтують мирним населенням.

Про це Дмитро Плетенчук розповів у етері проєкту Радіо Свобода "Свобода. Ранок".

Він прокоментував вибухи в тимчасово окупованому Севастополі, наголосивши, що Україна не завдає вогневого ураження по цивільних об'єктах – натомість росіяни впевнено нехтують безпекою мирного населення. Ось як він це коментує:

"Ми не завдаємо вогневого ураження по цивільних об'єктах, місцях скупчення цивільного населення. Якщо такий інцидент мав місце, українська влада неодноразово попереджала, що не варто перебувати поряд із військовими частинами, військовими об'єктами в Криму. Якщо інформація вірна і серед загиблих є люди, які, фактично, приїхали до українського Криму з так званої РФ, то насправді тут більше питання до них, аніж до обставин, за яких вони отримали поранення".

Він додає, що інформація про ситуацію в Севастополі потребує подальшої верифікації. Натомість дані, що є в публічному просторі, можуть стверджувати скоріше на те, що це російські окупаційні війська в черговий раз нехтують безпекою мирного населення.

Раніше у Військово-морських силах ЗСУ уточнили, звідки росіяни били ракетами "Калібр" 23 червня 2024 року.