RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

«Мільярди доларів збитків для Росії»: ГУР розкрило дані про використання «народного супутника»

За майже два роки, що фахівці ГУР використовують космічний апарат ICEYE для виявлення та ураження ворожих цілей, вдалося завдати РФ збитків на мільярди доларів.

Про це йдеться у повідомленні ГУР, опублікованому в Telegram-каналі.

Зауважують, що спеціалісти ГУР МО України вже майже два роки використовують космічний апарат ICEYE для ефективного виявлення ворожих цілей і захисту.

"Результати - просто космос! Дуже важливо, що розвідка із земної орбіти дозволяє отримувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили і засоби терористичної Росії", – йдеться у повідомленні.

Представники ГУР МОУ зазначають, що результатами використання «народного супутника» ICEYE стали загалом 4173 знімки ворожих об’єктів, серед них:

  • 370 ― аеродроми;
  • 238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки;
  • 153 ― нафтобази та склади пального;
  • 147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів;
  • 17 ― військово-морські бази.

Окрім цього, у об’єктиві супутника ICEYE перебувають пункти постійної дислокації ворожих сил, його полігони, військові містечка, центри мобілізаційного розгортання: "... це дозволяє відстежувати динаміку рухів Росії з особовим складом, розкривати її воєнні наміри з метою їхнього зриву".

За словами ГУР, "народний супутник" зробив можливим стеження за об’єктами військово-промислового комплексу агресора та його мережею логістики, зокрема мова і про "... незаконний міст між Росією та окупованим Кримом".

За цей період близько 38% з усіх даних, які вдалося отримати, були використані для підготовки вогневого ураження по росіянах. ГУР наголошує: "... це мільярди доларів збитків для Росії, і ціна її агресії буде зростати".

Раніше ми також повідомляли, що ГУР не виключає можливість застосування дронів Magura в акваторії Азовського моря для ураження російських кораблів.