RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Міноборони: наразі немає підстав продовжувати терміни оновлення даних у ТЦК

В Міністерстві оборони України вказали, що наразі не бачать потреби збільшувати період для оновлення персональних даних в ТЦК та СП – наразі встигнути зробити це слід до 16 липня.

Про це в етері національного телемарафону сказав речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Відповідно до слів Лазуткіна, в Міністерстві оборони не бачать потреби в тому, щоб продовжувати термін для оновлення своїх даних в ТЦК та СП – тому кінцевим варіантом залишається 16 липня. Ось як прокоментував це речник Міноборони:

"Наразі кінцевим терміном оновлення своїх даних залишається 16 липня згідно з чинним законодавством. І консультації, і дискусії з цього приводу тривають. Втім, на цей момент ми не бачимо підстав для того, щоб цей термін продовжувати до 150 днів".

Серед інших причин відмови від продовження терміну для оновлення даних він назвав наявність застосунку "Реерв+", яким можуть скористатись військовозобов’язані:

"Адже є, зокрема, застосунок "Резерв+", в якому можна оновити свої дані протягом кількох хвилин. Час ще є до 16 липня, тому поки що все залишається чинним".

Крім того, видання "УП" показало лист міністра Рустема Умєрова Верховній Раді від 25 червня, що засвідчує – наразі Міноборони не підтримує ідею збільшення термінів оновлення даних у ТЦК з 60 до 150 днів:

"У Міністерстві оборони України, в межах компетенції, з урахуванням проведеного аналізу уточнення даних громадянами України через електронний кабінет, центри надання адміністративних послуг та шляхом особистого прибуття до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, додатково опрацьовано проєкт Закону України "Про внесення змін до Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку" щодо продовження строку оновлення військово-облікових даних", реєстраційний № 11305 від 29.05.2024, поданий народним депутатом України Ар’євим В.І. та іншими народними депутатами України, який не підтримується".

Раніше в Міноборони назвали кількість українців, які вже оновили дані в Резерв+.