RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 червня

Всі новини

В Україні запускають застосунок Резерв+: як можна оновити дані ТЦК і до якого числа

В Україні запускають мобільний додаток Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів, який надаватиме можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації в реєстрі "Оберіг".

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Читайте також: Електронний кабінет військовозобов’язаного запрацює вже у травні: у Міноборони назвали дату

"Завтра, 18 травня, набуває чинності оновлений Закон про мобілізацію. Від завтра всі військовозобов'язані чоловіки та жінки віком 18-60 років протягом 60 днів - до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані. Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом. Оновити дані можна будь-яким із наступних зручних для вас способів. Онлайн - через застосунок Резерв+. Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market з 18 травня. Резерв+ надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі Оберіг. Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних", - йдеться в повідомленні.

Після оновлення даних у додатку ви зможете побачити інформацію з реєстру "Оберіг" про себе.

"Також оновити дані можна офлайн у Територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють по всій країні. Якщо ви будете оновлювати дані через ТЦК, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток. З 18 червня у застосунку Резерв+ також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста", - додали в пресслужбі.

Раніше "Апостроф" писав, якими будуть нові правила мобілізації з 18 травня.

  • Вас також може зацікавити:

Штрафувати зможуть кожного? Що не так з новими вимогами ТЦК

Штрафи будуть заочними: що ще готують ухилянтам в Україні

Тюрма не загрожує: в Раді зменшили покарання для ухилянтів

В Україні триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року - повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.