RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

Всі новини

На Харківщині прикордонники відбили атаку ворожої ДРГ

У середу, 26 червня, на Харківщину зайшла ворожа ДРГ, яка намагалася провести бойові дії на напрямку населеного пункту Сотницький Козачок.

Про це розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

За його словами, зав'язався стрілецький бій, якому передували обстріли, які застосовували росіяни з інших засобів ураження, для того, щоб завдавати вогонь по наших військових.

"На щастя, наразі цю атаку прикордонники відбили. На місце відправлявся і протидиверсійний резерв для того, щоб зачистити місцевість", – зазначив Демченко.

Також наголосив, навіть попри те, що на Сумщині за останній період кількість ДРГ зменшилася, по Харківщині певний час такої активності не проглядалося, ворог все одно може продовжувати свою диверсійну діяльність на будь-якому напрямку.

"Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій на кожному з напрямків, поки ми маємо такого сусіда, поки маємо агресію, яку Росія не припиняє агресію стосовно нашої країни", – зауважив Демченко.

Як ми писали, незважаючи на посилення російською пропагандою інформаційної кампанії з нагнітання "загрози з Білорусі", РФ наразі не має ресурсів для нового наступу на Україну.