RU  UA  EN

Неділя, 30 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Українцям вдалося частково витіснити окупантів у Часовому Яру - що відомо

Українським військовим вдалося частково витіснити російських загарбників у Часовому Яру Донецької області. Йдеться про мікрорайон "Канал", який повністю звільнили від окупантів.

Про це передає "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву речника оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" Назара Волошина.

За словами речника, станом на 27 червня росіян у мікрорайоні "Канал" немає.

Представник ОСУВ "Хортиця" наголосив, що противник не залишає спроб прорватися в районі Часового Яру. Зараз там відбуваються дві штурмові дії.

Також Волошин додав, що російські війська інтенсивно обстрілюють Часів Яр, здійснюючи атаки міста з важких вогнеметних систем "Солнцепек".

Deepstatemap.live

Також про просування в Часовому Яру українських сил повідомив аналітик Bild Юліан Рьопке. Він зазначив, що українській армії вдалося відбити низку вулиць у мікрорайоні "Канал".

Раніше повідомлялося, що росіяни намагаються обійти Канал з флангів та атакувати. Їм вдалося зайняти зруйновані будівлі, проте українці контратакували, вибивши їх.

Нагадаємо, за даними Генштабу, цієї доби відбулося 48 бойових зіткнень: по позиціях наших військових окупанти здійснили 5 авіаударів (11 КАБ) та 614 артилерійських обстрілів. Також противник задіяв 38 дронів-камікадзе.