RU  UA  EN

Середа, 3 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 липня

Всі новини

Ілля Пономарьов відповів, чи прориватимуться російські бійці ЗСУ в Білорусь

Російські бійці ЗСУ ("Російський добровольчий корпус", легіон "Свобода Росії", "Сибірський батальйон") навряд чи стягуватимуть до кордонів техніку та озброєння, як стверджують у Білорусі. Україні такий розвиток подій не потрібен.

Про це розповів "Апострофу" колишній депутат держдуми РФ Ілля Пономарьов.

Відповідаючи на запитання, чи можна вірити білоруським прикордонникам, які заявили, що бачили російських добровольців поблизу кордону, повідомив, що про це йому нічого невідомо, однак зі скептицизмом ставиться до такої заяви.

Оскільки позиція українського керівництва і військового, і політичного була в тому, що не потрібно робити дії, які можуть спровокувати Білорусь на активний вступ у війну.

"Тобто до справжньої участі у воєнних діях. Тому я дуже сумніваюся, що хтось із українського командування дасть добро на якусь операцію, яка проходила б на території Білорусі. Наші друзі їхнього полку Калиновського на це скаржаться, мовляв, ми хочемо, але так і не дають дозволу", - пояснив він.

Щодо можливості вчинення таких військових операцій у майбутньому, зазначив, що з військової точки зору, значно вигідніше йти на Мінськ через Москву, оскільки це суто сателітний режим, який цілком залежить від Москви. Тому атакувати його, без атаки Москви, - це просто витрачати сили, життя та фінанси, яких і так бракує.

"Я вважаю, що удар треба носити на Москву, а далі все складеться само собою... Легіон спочатку створювався, щоб зіграти ключову роль у закінченні бойових дій, в ендшпілі", - повідомив він, зазначивши, що це реальний сценарій того, як може закінчитися ця війна.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Ілля Пономарьов: треба вбити Путіна та демонтувати його режим